Έρευνα για κορονοπάρτι στο ΑΧΕΠΑ την Τσικνοπέμπτη

Έρευνα για κορονοπάρτι στο ΑΧΕΠΑ την Τσικνοπέμπτη

Διενέργεια διοικητικής εξέτασης κάνει η διοίκηση του νοσοκομείου

Το lockdown ισχύει για όλους και η απαγόρευση για συναθροίσεις. Ωστόσο, μία εβδομάδα μετά το περιστατικό συνωστισμού που σημειώθηκε σε εξωτερικό χώρο του μεγαλύτερου εμβολιαστικού κέντρου της Ελλάδας στο Μαρούσι κατά την Τσικνοπέμπτη, άλλη μια υπόθεση για συνάθροιση μικρού αριθμού ατόμων, η οποία μάλιστα συνοδεύεται και από φωτογραφία, βάζει στο «στόχαστρο» το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Η φωτογραφία η οποία προβλήθηκε στην δημοτική τηλεόραση TV100, δείχνει συνωστισμό ατόμων σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, οι οποίοι φέρονται να είναι εργαζόμενοι κατά το ίδιο ακριβώς διάστημα (δηλαδή την ημέρα της Τσικνοπέμπτης) κι ενώ η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού είναι δύσκολη.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του νοσοκομείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως «σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της Διοίκησης του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ αναφορικά με συνάθροιση μικρού αριθμού εργαζομένων σε εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, σε ημερομηνία η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί, έχει ήδη διαταχθεί η διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κατά τις οποίες πραγματοποιήθηκε».

Τι λέει ο πρόεδρος του νοσοκομείου

Από την πλευρά του, ο διοικητής του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Παντελιάδης, μιλώντας στο GRTimes, υπογράμμισε ότι «προς το παρόν υπάρχει απλά μια πληροφόρηση για μία συνάθροιση λίγων ατόμων σε εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου και γι’ αυτό το λόγο θα γίνει προκαταρκτική εξέταση (και όχι ΕΔΕ) έτσι ώστε να διερευνηθεί εάν υπάρχουν στοιχεία», ενώ δεν έκρυψε τις αμφιβολίες που διατηρεί ο ίδιος σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση.

«Στη συγκεκριμένη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε, δεν διακρίνονται ούτε πρόσωπα, ενώ κάποια από τα άτομα φορούν κοντομάνικα κατά συνέπεια δεν μπορούμε να γνωρίζουμε εάν είναι καλοκαίρι, αν είναι σήμερα, εάν είναι το Πάσχα. Εγώ θα ζητήσω να δω τον χώρο αυτόν όπου τραβήχτηκε η φωτογραφία, ενώ θα διερευνηθεί εάν τα άτομα αυτά βρέθηκαν εκεί όντως για κάποιο… κορονοπάρτι ή απλά για ένα διάλειμμα από την κοπιαστική εργασία τους».

Σε ερώτηση για το αν προκύπτει θέμα από τη φωτογραφία, ο διοικητής του ΑΧΕΠΑ συμπλήρωσε ότι «αυτή τη στιγμή ό,τι και να σας πω, δεν μπορώ να το στηρίξω με στοιχεία. Γι’ αυτό ακριβώς και θα κάνουμε αυτή την έρευνα. Για να δούμε εάν έχει συμβεί κάτι».

Ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπος Κοροξενός, δήλωσε πως «δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί ή εάν έχει συμβεί κάτι. Και εγώ για το συγκεκριμένο περιστατικό, έμαθα από τα τοπικά ΜΜΕ από όπου πήρε και έκταση. Ξέρω γι’ αυτή την έρευνα που θα γίνει από την πλευρά της διοίκησης και θα δούμε εάν έχει γίνει κάτι».

Παρακαλούμε περιμένετε ...