Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Δύο συλλήψεις για την άγρια επίθεση στον αστυνομικό

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: Δύο συλλήψεις για την άγρια επίθεση στον αστυνομικό

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 22χρονου για τον ξυλοδαρμό του 27χρονου

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε σήμερα Τετάρτη η Αστυνομία για τον ξυλοδαρμό του αστυνομικού της ομάδας «Δράση» χθες βράδυ στη Νέα Σμύρνη, ο οποίος νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου, στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πρόκειται για έναν 22χρονο ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, καθώς φέρεται να συμμετείχε στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού και έναν 30χρονο Ελληνοϊρακινό, ο οποίος φέρεται να είναι αυτός που έριξε από την υπηρεσιακή μοτοσικλέτα τον αστυνομικό. Και οι δύο φέρονται να είναι οργανωμένοι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων της Αθήνας.

Ο πρώτος, σύμφωνα με την κατηγορία, είναι ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού, ενώ η κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε, στρέφεται και κατά αγνώστων, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να εντοπιστούν όλοι οι δράστες. Ο 22χρονος έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας, όταν πήγε σε Αστυνομικό Τμήμα για να δηλώσει την απώλεια του πορτοφολιού του 3 ώρες μετά τα επεισόδια.

Ωστόσο, το πορτοφόλι με τα προσωπικά έγγραφα του νεαρού είχε βρεθεί από αστυνομικούς, στο σημείο που δέχθηκε την επίθεση ο συνάδελφός τους. Στις ερωτήσεις που του έγιναν για το που βρισκόταν και πώς έχασε το πορτοφόλι του, ο 22χρονος δεν παραδέχθηκε την παρουσία του στο σημείο και φέρεται να επικαλέστηκε κάποια πρόσωπα ως άλλοθι, τα οποία όμως φέρεται να μην τον επιβεβαίωσαν και έτσι βρέθηκε με χειροπέδες.

Τόσο ο 22χρονος, όσο και οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια, παραπέμφθηκαν σε ανακριτή, από τον οποίο θα λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή, καθώς είναι αντιμέτωποι με βαρύτατα αδικήματα. Σε βάρος των 15 ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία, που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά από τους κατηγορούμενους είναι κάτω των 18 ετών και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων.

Βομβαρδισμένο τοπίο η Νέα Σμύρνη την επομένη των επεισοδίων

Στη Νέα Σμύρνη σήμερα οι εικόνες στους δρόμους προέδιδαν τι προηγήθηκε τη νύχτα που πέρασε. Σπασμένες βιτρίνες, ξηλωμένοι δρόμοι και δεκάδες αναποδογυρισμένοι κάδοι συνέθεταν την εικόνα της καταστροφής, με την πόλη να μοιάζει με βομβαρδισμένο τοπίο. Εικόνες με σπασμένες βιτρίνες αντίκρισαν οι καταστηματάρχες, οι οποίοι από το πρωί κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθούν.

Στους δρόμους υπολείμματα από μολότοφ, χειροβομβίδες κρότου λάμψης, πέτρες και μάρμαρα. Το σκηνικό μαρτυρά ότι δόθηκε μια μεγάλη μάχη. Από τη μανία των κουκουλοφόρων δεν γλίτωσαν ούτε τα αυτοκίνητα των κατοίκων, που δεν πρόλαβαν να τα απομακρύνουν. Οι κάτοικοι παρακολουθούσαν τα επεισόδια από τις τηλεοράσεις και τα μπαλκόνια τους. Όπως λένε, γρήγορα η διαδήλωση πήρε άλλη τροπή και τα επεισόδια άρχισαν να επεκτείνονται στην περιοχή τους.