Κικίλιας: Κάθε μέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο με περιστατικά κορονοϊού

Κικίλιας: Κάθε μέρα γεμίζει ένα νοσοκομείο με περιστατικά κορονοϊού

Το καμπανάκι του κινδύνου κρούει ο υπουργός Υγείας

Τα πράγματα δεν είναι καθόλου καλά με τον κορονοϊό στην Ελλάδα. Το σύστημα υγείας σε όλη την επικράτεια, αλλά ειδικά στην Αττική πιέζεται και έχει φτάσει στα όριά του, ανέφερε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας.

Είπε χαρακτηριστικά ότι κάθε μέρα γεμίζει ένα μεσαίο νοσοκομείο 200 κλινών με ασθενείς Covid-19. Αναφέρθηκε στις τιτάνιες προσπάθειες που έχουν γίνει για την ενίσχυση του ΕΣΥ, λέγοντας ότι από τις 556 κλίνες ΜΕΘ που υπήρχαν στην αρχή της πανδημίας, σήμερα έχουμε 1.404. Στην Αττική υπάρχουν σήμερα 362 κλίνες ΜΕΘ και 2.680 απλές κλίνες για νοσηλεία περιστατικών Covid. Οι ηλικίες που «οδηγούν τα κρούσματα είναι 20 με 50 ετών και όπως είπε ο κ. Κικίλιας είναι αυτές που κινούνται και συνέστησε ιδιαίτερη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

Έκανε έκκληση για άλλη μια φορά στους ιδιώτες γιατρούς να στηρίξουν το σύστημα υγείας και είπε ότι σήμερα εντάχθηκε στις εφημερίες του ΕΣΥ το «Ερρίκος Ντυνάν», ενώ το Σισμανόγλειο δέχεται μόνο Covid περιστατικά και αύριο «ρίχνονται» στη μάχη και άλλες δύο ιδιωτικές κλινικές για νοσηλεία Covid περιστατικών, σημειώνεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Μίλησε επίσης για την επιχείρηση «Ελευθερία» λέγοντας ότι έχει εμβολιαστεί με τη μία δόση το 7,62% του πληθυσμού και 3,64% και με τις δύο δόσεις.

Κάλεσμα από Πατούλη

Να ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας στη μάχη κατά της Covid, κάλεσε τους συναδέλφους του γιατρούς ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) και περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε στην ενημέρωση για την πανδημία με τον υπουργό Υγείας Β. Κικίλιας.

Έκανε λόγο για εθνική προσπάθεια και είπε ότι από χθες το βράδυ που ο ΙΣΑ απηύθυνε την πρόσκληση έχουν ανταποκριθεί δεκάδες γιατροί.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι το σύστημα υγείας στην Αττική πιέζεται ιδιαίτερα και γι αυτό όλοι πρέπει να συστρατευθούν στη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας.