Πλακάτ κατά της αστυνομικής βίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Πλακάτ κατά της αστυνομικής βίας στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα

Φοιτητές σήκωσαν πλακάτ με φωτογραφία από την επίθεση αστυνομικού σε πολίτη στη Νέα Σμύρνη

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (όπως και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας), το οποίο διοργανώθηκε σήμερα Τετάρτη 10 Μαρτίου, από φοιτητές, μαθητές, εκπαιδευτικές ομοσπονδίες και φορείς. Αφορμή αποτέλεσε η συμπλήρωση ενός χρόνου μετά το κλείσιμο πανεπιστημίων και σχολείων και την έναρξη της εξ αποστάσεως λειτουργίας τους.

Οι συγκεντρωμένοι έφτασαν έξω από τη Βουλή, όπου συνεχίζουν την κινητοποίησή τους υπό το διακριτικό βλέμμα της Αστυνομίας. Μεταξύ των πλακάτ που κρατούσαν, το ένα αναγράφει «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει» και σε αυτό εμφανίζεται ο πολίτης που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για τα προβλήματα που έχουν προκύψει με την ολοκλήρωση των σπουδών, τη θέσπιση Ομάδων Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, αλλά και την απουσία λήψης επαρκών μέτρων για την προστασία της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών.

«Μπροστά στη συμπλήρωση ενός χρόνου κλειστών πανεπιστημίων, οι φοιτητές σε όλη τη χώρα ζητούν άνοιγμα των σχολών με όλα τα μέτρα προστασίας. Δίνουν απάντηση στην καταστολή και τρομοκρατία της κυβέρνησης σε βάρος του λαού και της νεολαίας», αναφέρει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών.

Επιπλέον, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος επικρίνει την κυβέρνηση, μεταξύ άλλων, για το ότι «συνεχίζει την ανεύθυνη και επικίνδυνη διαχείριση με την απουσία λήψης οποιουδήποτε μέτρου για την προστασία της υγείας και της ζωής εκπαιδευτικών και μαθητών», ότι «έδειξε το αντιεκπαιδευτικό πρόσωπό της και με την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας του νηπιαγωγείου και των νηπιαγωγών» και ότι «επιχειρεί να εφαρμόσει την αξιολόγηση σχολικής μονάδας του νόμου 4692/2020, που ψήφισε πέρυσι και ο κλάδος έχει απορρίψει».

Αυτήν τη στιγμή ξεκίνησαν να αποχωρούν, κατευθυνόμενοι προς τα Προπύλαια.

Δείτε τις φωτογραφίες του news.gr:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος