Κορονοϊός: Ανησυχία για την κατάσταση στις ΜΕΘ και την αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά

Κορονοϊός: Ανησυχία για την κατάσταση στις ΜΕΘ και την αύξηση κρουσμάτων σε παιδιά

Έκτακτη σύσκεψη σήμερα της επιτροπής των επιδημιολόγων - Απομακρύνεται κάθε σενάριο σταδιακής άρσης των μέτρων

Κορυφώνεται η ανησυχία για την εξέλιξη της πανδημίας κορονοϊού στη χώρα μετά την χθεσινή «έκρηξη» των κρουσμάτων, αλλά και τα στοιχεία που δείχνουν αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η κατάσταση στις ΜΕΘ Covid έχει φθάσει στα όρια, ιδιαιτέρως στην Αθήνα. Όπως μετέδωσε το Mega, προβληματισμός επικρατεί και για τις ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό, ώστε να στελεχωθούν οι νέες μονάδες που ανοίγουν στα νοσοκομεία.

Ανησυχία όμως προκαλεί και η αύξηση των κρουσμάτων σε μικρότερες ηλικίες. Μέχρι στιγμής νοσηλεύονται 12 παιδιά στα νοσοκομεία Παίδων της Αθήνας και ακόμη 7 στην Πάτρα. Οι ειδικοί επισημαίνουν, ότι είναι χαρακτηριστικό της βρετανικής μετάλλαξης να «χτυπά» μικρότερες ηλικίες, ενώ συστήνουν στους γονείς να προσέχουν ιδιαίτερα τα παιδιά τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πραγματοποιείται σήμερα έκτακτη σύσκεψη της υποεπιτροπής των επιδημιολόγων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι θα εξετάσουν τα τελευταία δεδομένα από την εξέλιξη της πανδημίας και θα κάνουν τις εισηγήσεις τους στην Επιτροπή. Όλα δείχνουν, ότι απομακρύνεται κάθε σενάριο σταδιακής άρσης των μέτρων προς το παρόν.