Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: 28χρονος ειδικός φρουρός ο τραυματίας αστυνομικός

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: 28χρονος ειδικός φρουρός ο τραυματίας αστυνομικός

Βίντεο με την στιγμή της επίθεσης - Εικόνες χάους στην περιοχή

Εικόνες πολέμου διαδραματίστηκαν χθες βράδυ στη Νέα Σμύρνη, μετά από επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ ομάδας κουκουλοφόρων και αστυνομικών, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ένας αστυνομικός.

Σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι είναι ένας 28χρονος ειδικός φρουρός. Όπως φαίνεται σε βίντεο, άγνωστοι τον έριξαν ενώ ήταν εν κινήσει με τη μηχανή μαζί με άλλους συναδέλφους του και τον χτύπησαν με μένος με λοστούς και πέτρες. Ο άνδρας έμεινε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα για αρκετή ώρα, μέχρι να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και να τον μεταφέρει τελικά στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Η στιγμή της επίθεσης που προκάλεσε τον τραυματισμό του αστυνομικού

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε ομάδα της ΔΡΑΣΗΣ που κινούνταν στην περιοχή, όταν δέχθηκαν επίθεση από περίπου 60-70 άτομα, στη συμβολή των οδών Αγίας Φωτεινής και Νικολάου Πλαστήρα, τα οποία κατάφεραν να τον ρίξουν από τη μοτοσικλέτα και να τον τραυματίσουν.

Ακολούθησε ολόκληρη επιχείρηση από τα ΜΑΤ και άλλες αστυνομικές δυνάμεις για να τον προστατέψουν μέχρι να παραληφθεί από ασθενοφόρο.

Στην περιοχή, προκλήθηκαν ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα, ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα.

Στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο μετέβησαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ για τον τραυματία αστυνομικό - Άλλοι τρεις τραυματίες αστυνομικοί ελαφρά

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης μετέβησαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο για να ενημερωθούν από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του αστυνομικού της Ομάδας ΔΡΑΣΗ που τραυματίστηκε  από ομάδα κουκουλοφόρων κατά την διάρκεια των επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη.