Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη

Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη

Άγνωστοι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ στο Αστυνομικό Τμήμα με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χημικών - Δείτε φωτογραφίες του news.gr

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης, όπου θα κατέληγε η πορεία διαμαρτυρίας κατά της αστυνομικής βίας, μετά το περιστατικό της περασμένης Κυριακής στην πλατεία της πόλης.

Κάτοικοι, δημοτικές παρατάξεις, συνδικάτα, το ΠΑΜΕ, εργατικές λέσχες, συνελεύσεις κατοίκων από την περιοχή και τις γύρω περιοχές, φοιτητικοί σύλλογοι, κι άλλες συλλογικότητες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομική βία και καταστολή και καταγγέλλοντας όσα συνέβησαν. Οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Σμύρνης. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία στην πορεία, κατά της εκτιμήσεις της Αστυνομίας συμμετείχαν πάνω από 5.000 άτομα.

Σύμφωνα με το Open, όταν η πορεία έφθασε κοντά στο φραγμό που είχε στήσει η ΕΛ.ΑΣ. κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα, κουκουλοφόροι που είχαν παρεισφρήσει στην πορεία, αποσπάστηκαν από αυτήν και άρχισαν να πετούν φωτοβολίδες, πέτρες και βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών, χειροβομβίδες κρότου- λάμψης και ρήψη νερού με το ειδικό όχημα Αίαντα, διαλύοντας την πορεία, αλλά τα επεισόδια συνεχίζονται στην περιοχή.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την διάρκεια των επεισοδίων. Σύμφωνα με το Open πρόκειται για δικυκλιστή της ομάδας «Δράση», τον οποίο ομάδα κουκουλοφόρων έριξαν από τη μηχανή του και τον χτύπησαν, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο οδόστρωμα. Εν τω μεταξύ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναφέρει: «Στη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, έχουν μέχρι στιγμής κατασχεθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις μολότοφ, ενώ συμμετέχουν και άτομα με μπετόβεργες».

Ο αστυνομικός που τραυματίστηκε στο κεφάλι, διακομίστηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές από την Αστυνομία, ο αστυνομικός τραυματίστηκε μεν σοβαρά, έχει όμως τις αισθήσεις του και σύμφωνα με τους γιατρούς δεν διατρέχει κίνδυνο.

Αυτή την ώρα, σύμφωνα με την Αστυνομία, έχει σχετικά ηρεμήσει η κατάσταση, ωστόσο υπάρχουν ακόμα εστίες επεισοδίων. Συγκεκριμένα ένταση παρατηρείται στην οδό Ελ. Βενιζέλου, όπου και πάλι νεαροί έχουν ανάψει φωτιές, ενώ οι αστυνομικοί κάνουν χρήση χημικών και βομβίδων κρότου-λάμψης.

Επίσης, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα από την περιοχή, έχουν προκληθεί ζημιές σε πολλά αυτοκίνητα και καταστήματα, ενώ νεαροί έχουν χρησιμοποιήσει πέτρες και κομμάτια από τα πεζοδρόμια που έσπασαν ή από σημεία που εκτελούνται έργα. Μέχρι στιγμής δεν έχει γνωστό αν έχουν γίνει προσαγωγές ή συλλήψεις.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος