Πρόεδρος Ιατρικού Κέντρου: Μπαίνουμε στη μάχη κατά του κορονοϊού

Πρόεδρος Ιατρικού Κέντρου: Μπαίνουμε στη μάχη κατά του κορονοϊού

«Η Ελλάδα θα τα καταφέρει», τόνισε ο Γιώργος Αποστολόπουλος

Η πίεση στα νοσοκομεία της Αττικής οδήγησε την κυβέρνηση στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και γι’ αυτό θα μετατραπούν δύο κλινικές, μη δημόσιες, για να συνεισφέρουν κατά του κορονοϊού. «Είμαστε αλληλέγγυοι σε όλες τις προσπάθειες του υπουργείου υγείας από την πρώτη στιγμή που χτύπησε ο covid-19. Το υπουργείο μας είπε βάλτε ένα χεράκι γιατί τα πράγματα δυσκολεύουν. Δεν μπορούσαμε εμείς ως όμιλος, ιατρικός, ελληνικός που έχει δεχτεί την αγάπη των Ελλήνων, να μην μπει στη μάχη» αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Ομίλου του Ιατρικού Κέντρου, Γιώργος Αποστολόπουλος στο Πρώτο Πρόγραμμα και το Θάνο Σιαφάκα.

«Μπήκαμε στη μάχη με αγάπη και κόψαμε μια κλινική μας, ήταν δύσκολο, για να την κάνουμε covid-19. Όμως το αποφασίσαμε και τη δώσαμε στο Υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε, όσο μπορούμε να συνδράμουμε και να απαλύνουμε την πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας» τόνισε ο κος Αποστολόπουλος και πρόσθεσε για τις συζητήσεις που αφορούν την Αττική:

«Ο κος Κικίλιας έχει διαχειριστεί το θέμα πολύ καλά. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε το Σαββατοκύριακο μου έθεσε το ζήτημα. Δεν το σκεφτήκαμε καθόλου, αμέσως είπαμε ναι, να συμμετάσχουμε δηλαδή σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια».

Παράλληλα, ο κος Αποστολόπουλος εξήγησε ότι : «Από την Πέμπτη το πρωί το Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου θα είναι έτοιμο να δεχτεί ασθενείς covid-19. Το νοσοκομείο διαθέτει 60 κλίνες και μπορούμε να φτάσουμε τις 70 μαζί και 6 ΜΕΘ».

Ξεκαθάρισε δε, ότι : «το οικονομικό είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Ό,τι καταβληθεί θα διατεθεί στο νοσηλευτικό προσωπικό και στους γιατρούς. Για εμένα το οικονομικό αποτέλεσμα έρχεται σε δεύτερη και Τρίτη μοίρα. Η Ελλάδα θα τα καταφέρει. Ελπίζουμε σε δύο – τρεις εβδομάδες από σήμερα αυτό να φανεί».