Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω»

Επεισόδια στη Νέα Σμύρνη: «Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω»

Τι λέει ο 29χρονος που έπεσε θύμα αστυνομικής βίας στην πλατεία της πόλης

Συγκλονίζει ο 29χρονος που την περασμένη Κυριακή δέχτηκε επίθεση από αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός άνδρας είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και εργαζόμενος συμβασιούχος στον δήμο Αθηναίων και εξιστορεί τι συνέβη, όταν διαμαρτυρήθηκε στην Αστυνομία για την επιβολή προστίμου σε δύο οικογένειες που είχαν βγει βόλτα στην περιοχή.

«Έχω μώλωπες και εκδορές παντού, στον αστράγαλο, στην κνήμη, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην πλάτη. Μου έκαναν κεφαλοκλείδωμα για να μην μπορώ να αναπνεύσω, τραβήχτηκε ο αυχένας μου. Και το αποκορύφωμα όλων ήταν ότι με χτύπησαν με το μεταλλικό, πτυσσόμενο κλομπ, το οποίο γύρισαν ανάποδα, στο πίσω μέρος του κεφαλιού μου. Εκεί ο πόνος ήταν αφόρητος», ανέφερε ο 29χρονος σύμφωνα με το Mega, που αναμετέδωσε αποσπάσματα από τη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών (διαβάστε ΕΔΩ όλη τη συνέντευξη).

«Εγώ κατάλαβα αργότερα στις 6:00 το απόγευμα στη ΓΑΔΑ τι είχε γίνει με τις αντιδράσεις. Το καταλάβαμε από τη στάση των αστυνομικών εκεί, αυτοί που μας είχαν συλλάβει ήταν εξαιρετικά ανήσυχοι όσο περνούσε η ώρα, έλεγαν “εδώ υπάρχουν βίντεο”, κατάλαβαν ότι η σκευωρία που πήγαν να στήσουν δεν περνούσε».

Ο νεαρός χαρακτήρισε απαράδεκτη τη δήλωση του Κωνσταντίνου Κυρανάκη, ότι ο ίδιος ανήκει σε συγκεκριμένη συλλογικότητα, ενώ ανέφερε ότι επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΝΔ ο οποίος έδωσε τα στοιχεία του στην δημοσιότητα.

«Δεν ήμουν ποτέ μέλος καμίας πολιτικής συλλογικότητας, οργάνωσης, κόμματος ή ομάδας, παρόλα αυτά είμαι πολύ ενεργός σε διάφορες καταστάσεις, στις εκπαιδευτικές κινητοποιήσεις ή σε κινητοποιήσεις που γίνονται σε επίπεδο γειτονιάς»

Την ίδια ώρα εισαγγελική έρευνα και ΕΔΕ από την αστυνομία για το περιστατικό αστυνομικής βίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Σήμερα στις 18:30 αναμένεται νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία της Νέας Σμύρνης κατά της αστυνομικής βίας.