Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε και το αίτημα για να πάει στον Κορυδαλλό

Δημήτρης Κουφοντίνας: Απορρίφθηκε και το αίτημα για να πάει στον Κορυδαλλό

Το σκεπτικό της απόφασης

Απορριπτικό είναι το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, που εξέτασε το αίτημα του πολυισοβίτη Δημήτρη Κουφοντίνα σχετικά με τη μεταγωγή του στο Δομοκό αντί της Φυλακής που βρισκόταν πριν την «Κασσαβέτεια».

Το Συμβούλιο απέρριψε το αίτημα που κατέθεσαν οι συνήγοροι του Κουφοντίνα, μετά και τη σχετική εισήγηση - πρόταση της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λαμίας που επίσης είχε προτείνει την απόρριψη, ως προ το αίτημα Επαναμεταγωγής στο Κ. Κ. Κορυδαλλού ως μη νόμιμο.

Στο σκεπτικό απορρίπτονται επίσης ως απαράδεκτα τα αιτήματα που στρέφονται κατά πράξεων διοικητικών οργάνων όπως της ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής και της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (Κ.Ε.Μ.), καθώς το Συμβούλιο δεν έχει αρμοδιότητα ως Δικαστήριο εκτέλεσης της ποινής.

Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη Επιτροπή όπως τροποιήθηκε με το νόμο 4760/2020 συγκροτείται με κοινή απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργού Δικαιοσύνης, παραμένει τριμελής και αποτελείται από τον Γενικό Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ως Πρόεδρο, τον επόπτη του συγκροτήματος Φυλακών Κορυδαλλού Αντεισαγγελέα Εφετών ή τον αναπληρωτή του και τον πρόεδρο του Κεντρικού Επιστημονικού Συμβουλίου Φυλακών (Κ.Ε.Σ.Φ.) ή τον νόμιμο αναπληρωτή του ή άλλο μέλος του, που ορίζεται με απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ως μέλη, όπως αναφέρει το lamiareport.