Lockdown: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για τη σταδιακή άρση των μέτρων – Τι θα ανοίξει πρώτα

Lockdown: Οι ημερομηνίες «κλειδιά» για τη σταδιακή άρση των μέτρων – Τι θα ανοίξει πρώτα

Αναλυτικά το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος

Η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας τις επόμενες δύο εβδομάδες είναι εκείνη που θα κρίνει και πότε θα γίνει η επιστροφή στην κανονικότητα.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star όλα δείχνουν πως το πρώτο σταδιακό άνοιγμα θα γίνει με τα καταστήματα στις 22 Μαρτίου. Αυτός φαίνεται να είναι ο στόχος της κυβέρνησης ώστε η αγορά να βγει από τη «μηχανική υποστήριξη» με αυστηρούς όρους και προϋποθέσεις.

Ήδη υπάρχει ο νέος αριθμός για αποστολή sms για ψώνια και το πιο πιθανό είναι να μπορούμε να στείλουμε μόνο ένα μήνυμα όλο το 24ωρο.

Για την ίδια ημερομηνία, δηλαδή την 22 Μαρτίου, το χρονοδιάγραμμα δείχνει το άνοιγμα Γυμνάσιων και Λυκείων. Μια εβδομάδα μετά, στις 29 του μήνα, θα ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.

Η «εξίσωση» της εστίασης φαίνεται να βρίσκει λύση στις 20 Απριλίου με το άνοιγμα να γίνεται μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσουν και οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Μπαρ και γυμναστήρια θα περιμένουν τον Μάιο για να ανεβάσουν ρολά. Τα μπαρ μόνο σε εξωτερικό χώρο και με θαμώνες καθιστούς ενώ τα γυμναστήρια με αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ραντεβού.

Όσοι προγραμματίζουν γάμο καλό θα είναι να το σκεφτούν για τον Ιούνιο και μετά.