Δημοσκόπηση STAR: Πώς αξιολογούν οι Έλληνες την διαχείριση της πανδημίας και των εμβολιασμών

Δημοσκόπηση STAR: Πώς αξιολογούν οι Έλληνες την διαχείριση της πανδημίας και των εμβολιασμών

Τι λένε για τους χειρισμούς κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στις υποθέσεις Λιγνάδη και Κουφοντίνα

Η δυσαρέσκειά των πολιτών ως προς την διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, αλλά και η ικανοποίηση τους για την διαχείριση των εμβολιασμών, καταγράφεται στην νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Star.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα πως αξιολογείτε την διαχείριση της πανδημίας, το 44,8% απαντά θετικά ή μάλλον θετικά, το 52% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά αι το 3,2% δεν απαντά.

Στο ερώτημα πώς αξιολογείτε την διαχείριση των εμβολιασμών, το 58,3% απαντά θετικά ή μάλλον θετικά, το 33,7% αρνητικά ή μάλλον αρνητικά και το 8% δεν απαντά.

Αρνητικά αξιολογούνται οι χειρισμοί τόσο της κυβέρνησης, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, στην υπόθεση Λιγνάδη.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά την κυβέρνηση, θετικά ή μάλλον θετικά αξιολογεί τους χειρισμούς της το 30%, αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 59% και το 11% δεν απαντά.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, θετικά ή μάλλον θετικά αξιολογεί τους χειρισμούς του το 32%, αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 56,5% και δεν απαντά το 11,3%.

Αντιθέτως, η πλειοψηφία φαίνεται να συμφωνεί με τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην υπόθεση Κουφοντίνα και να διαφωνεί με τους χειρισμούς του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στην κυβέρνηση, θετικά ή μάλλον θετικά αξιολογεί τους χειρισμούς της το 60,5%, αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 18,5% και το 21% δεν απαντά.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, θετικά ή μάλλον θετικά αξιολογεί τους χειρισμούς του το 17,3%, αρνητικά ή μάλλον αρνητικά το 60,4% και δεν απαντά το 22,3%.

Στο ερώτημα αν πρέπει να ικανοποιηθεί ή όχι το αίτημα Κουφοντίνα ανεξάρτητα με τις συνέπειες για την υγεία του, το 69,8% απαντά αρνητικά, το 15,5% θετικά και το 14,6% δεν απαντά.