Ισχυρός σεισμός στη Θεσσαλία: 6 απεγκλωβισμοί σε Μεσοχώρι και Μαγούλα – «Υπεύθυνο» για τον σεισμό το ρήγμα του Τυρνάβου

Ισχυρός σεισμός στη Θεσσαλία: 6 απεγκλωβισμοί σε Μεσοχώρι και Μαγούλα – «Υπεύθυνο» για τον σεισμό το ρήγμα του Τυρνάβου

Στην περιοχή κυβερνητικό κλιμάκιο

Έξι άτομα έχουν ήδη απεγκλωβιστεί από τις δυνάμεις της πυροσβεστικής στο Μεσοχώρι και την περιοχή της Μαγούλας.

Τα άτομα αυτά είχαν εγκλωβιστεί, καθώς έπεσαν τμήματα των σπιτιών τους από τον ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ. Εν τω μεταξύ, με εντολή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φτάνουν από στιγμή σε στιγμή στην πληγείσα από τον ισχυρό σεισμό περιοχή ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γιώργος Καραγιάννης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Ιάκωβος Κλεφτοσπύρος και ο διοικητής της Εθνικής Διοίκησης Πολιτικής Προστασίας Αθανάσιος Διμακογιάννης.

Το κυβερνητικό κλιμάκιο, μαζί με τους κορυφαίους υπηρεσιακούς παράγοντες θα προσγειωθούν στον Τύρναβο με το ελικόπτερο που τους μεταφέρει στην Θεσσαλία και από εκεί οδικώς θα μεταβούν στο κέντρο του Τυρνάβου για να ενημερωθούν και να δουν από κοντά τις ζημιές που έχουν υποστεί υποδομές και κτίρια στην περιοχή κυρίως στο Δαμάσι, το Μεσοχώρι και το Βλαχογιάννι.

Στον Τύρναβο και τα χωριά της περιφέρειας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ενημερώνεται για την κατάσταση μετά τον ισχυρό σεισμό των 6 R που έπληξαν την περιοχή.

Το θετικό μέχρι τις 3:00 μ.μ. είναι ότι πλην των υλικών ζημιών δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες στην περιοχή.

Κατά την επίσημη ανακοίνωση των αναλύσεων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμολόγος Βασίλης Καραστάθης έκανε λόγο για σεισμό που έγινε αισθητός στο μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χώρου, από τη Θεσσαλονίκη και την Πρέβεζα έως το Κιάτο, ο οποίος προκάλεσε ανησυχία, αλλά και βλάβες λόγω της εγγύτητας με αστικά κέντρα.

«Με τις μετρήσεις και τα σεισμικά δεδομένα που έχουμε και από τον περασμένο αιώνα θεωρούμε ότι αυτό είναι το όριο των δυνατοτήτων του ρήγματος της περιοχής», τόνισε ο κ. Καραστάθης.

Ακόμη, είπε πως υπήρχε προσεισμική δραστηριότητα στα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι που είναι ένα alert σε σχέση με κάθε περιοχή, ωστόσο και άλλες φορές που έχει παρατηρηθεί τέτοιου είδους δραστηριότητα σε άλλες περιοχές, όπως στον Κορινθιακό, δεν οδήγησαν πουθενά, «οπότε δεν σημαίνει ότι πρέπει να δημιοργείται ανησυχία».