Εμβόλιο: Μέχρι το Μάιο το πρώτο «τείχος ανοσίας» – Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει για τις ευπαθείς ομάδες

Εμβόλιο: Μέχρι το Μάιο το πρώτο «τείχος ανοσίας» – Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει για τις ευπαθείς ομάδες

Ο Γ.Γ συντονισμού της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμών

«Μέχρι το Μάιο θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε ένα πρώτο τείχος ανοσίας» δήλωσε στην ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης, Θανάσης Κοντογεώργης, ο οποίος αναφερόμενος στην εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμών είπε ότι «εξελίσσεται αρκετά ικανοποιητικά και πετυχαίνουμε τους ενδιάμεσους ποσοτικούς στόχους που έχουμε θέσει, αλλά και τους ποιοτικούς, που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του εμβολίου».

«Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, που θα έχουμε οριστικοποίηση του πλάνου παραδόσεων των εμβολίων για τον Απρίλιο, θα μπορούμε να πούμε με ασφάλεια πότε θα αρχίσει ο εμβολιασμός των ευπαθών ομάδων, που δεν αργεί. Στη συνέχεια θα ανοίξει και η πλατφόρμα για 70-75 ετών και μετά για 65-75».

Ο Γ.Γ συντονισμού της κυβέρνησης αναφέρθηκε στην εξέλιξη της διαδικασίας εμβολιασμών στη συγκεκριμένη ομάδα «από εκεί έχουν σειρά οι κατηγορίες με υποκείμενα νοσήματα που είναι δύο:

Η πολύ αυξημένου κινδύνου που είναι περίπου 270.000, οι οποίοι θα ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα των εμβολιασμών και αφορούν σε μεταμοσχευμένους ασθενείς, σε ασθενείς που κάνουν αιμοκαθάρσεις, ανοσοκατεσταλμένους και άλλους και μια δεύτερη ομάδα στην οποία θα ενταχθούν οι ασθενείς με πιο κοινές παθήσεις, όπως σακχαρώδης διαβήτης και άλλες».

Ο κ. Κοντογεώργης ερωτώμενος για το εάν υπάρχουν σκέψεις να εμβολιαστούν άνθρωποι που ανήκουν σε ειδικές επαγγελματικές ομάδες (εργαζόμενοι στον τουρισμό, εστίαση, εκπαιδευτικούς) είπε ότι «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει καταλήξει σε ένα πρόγραμμα προτεραιοποίησης, από εκεί και πέρα όταν θα έχουμε ένα καθαρό ορίζοντα σε σχέση με τις διαθέσιμες παρτίδες των εμβολίων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους θα κάνουμε τη συζήτηση».