Πύρρειος νίκη του Ολυμπιακού στον Βόλο

Πύρρειος νίκη του Ολυμπιακού στον Βόλο

Επικράτησε με 2-1, αλλά τραυματίστηκε ο Σεμέδο

Χάρη στα γκολ των Φορτούνη (4') και Εμβιλά (81'), ο Ολυμπιακός παίζοντας με «βασικούς» νίκησε δύσκολα 2-1 στον Βόλο και... απογειώνεται προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Super League. Ωστόσο, υπήρξε πλήγμα με τον Σεμέδο, ο οποίος τραυματίστηκε στο γόνατο και αντικαταστάθηκε στο 37'.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή του Μπρούμα που ήταν «μέσα» και στα 2 του γκολ, ο Ολυμπιακός κέρδισε σήμερα (1/3) στο Πανθεσσαλικό τον Βόλο με 2-1 και αύξησε τη διαφορά του στους 14 βαθμούς από τον 2ο Αρη. Σε ένα αποτέλεσμα όμως που «επισκιάστηκε» από τον τραυματισμό του Σεμέδο, που δείχνει αμφίβολος για την επερχόμενη Ευρωπαϊκή... πρόκληση που λέγεται Άρσεναλ.

Σέντρα στο ματς και είδαμε ένα πολύ καλό πρώτο 45λεπτο, με ρυθμό και εκατέρωθεν γκολ (1-1). Οι γηπεδούχοι δεν πήγαν σε παιχνίδι σκοπιμότητας αλλά ήθελαν να βγουν μπροστά, κάτι που επέτρεψε στους «ερυθρόλευκους», το φαβορί δηλαδή, να βάλουν την μπάλα κάτω και να την τσουλήσουν. Από την αρχή μάλιστα οι Πειραιώτες «φόρτωσαν» τη δεξιά τους πλευρά και «έψαχναν» μεταβιβάσεις στην πλάτη της άμυνας των αντιπάλων τους.

Εκεί (δεξιά) ήταν οι Μπρούμα, Λαλά, τραβιόνταν ο Φορτούνης και μόλις στο 4' άνοιξαν το σκορ. Ο Καμαρά είδε τον Μπρούμα που βγήκε σε θέση φορ, τον έβγαλε απέναντι από τον Κλέιμαν και την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» για τον Φορτούνη που με ωραίο τελείωμα παραβίασε την εστία του Ισραηλινού γκολκίπερ. Αμέσως μετά (6') ήταν η σειρά του Σεμέδο να παίξει έξυπνα για τον Λαλά που πάτησε περιοχή αλλά δεν κατάφερε να στρώσει στον Ελ Αραμπί που καραδοκούσε και οι φιλοξενούμενοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι.

Με το «καλημέρα» είχαμε δράση και στο 10' ήρθε η «απάντηση» από τον Βόλο, που «πλήγωσε» τον Ολυμπιακό... αλά Αϊντχόβεν. Στο 10' ο Μπαριέντος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γκρίλο με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 (ο Μπα άργησε να πάει πάνω στον Αργεντινό στόπερ), σε μία φάση πάνω-κάτω καρμπόν με εκείνη του  Philips Stadion, όπου ο Ζάχαβι είχε βρει δίχτυα στην αναμέτρηση της Ολλανδίας με την PSV. Ο αμυντικός των γηπεδούχων πήδηξε επί της ουσίας αφύλαχτος.

Με την είσοδο του Χασάν στο 63' ο Ολυμπιακός «γύρισε» σε ένα κλασικό 4-4-2, αν και σε θέση φορ ήταν συχνά τόσο ο Φορτούνης, όσο και ένας εκ των Καμαρά ή Εμβιλά. Οι «ερυθρόλευκοι»  «φόρτωναν» με παίκτες τα καρέ του Βόλου, ο οποίος όμως αμύνονταν  πολύ καλά και ναι μεν είχε παραχωρήσει γήπεδο, αλλά δεν δέχονταν «καθαρές» φάσεις. Η «αεροπορία» του και ο Τσοκάνης που συχνά έπαιζε 3ος στόπερ «κέρδιζαν» τις περισσότερες «μονομαχίες» και στο 69' οι φιλοξενούμενοι είχαν μόλις 2/22 εύστοχα γεμίσματα.  Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το σουτ του Εμβιλά στο 53' οι Πειραιώτες έβαλαν ξανά «δύσκολα» στον Κλέιμαν στο 72', όταν και μπλόκαρε εκείνο του Φορτούνη.

Πηγή: gazzetta.gr