Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Ποια η στάση των Ελλήνων απέναντι στο εμβόλιο και το lockdown

Δημοσκόπηση ΣΚΑΪ: Ποια η στάση των Ελλήνων απέναντι στο εμβόλιο και το lockdown

Τι λένε για τις μεταλλάξεις, πότε θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και πότε πιστεύουν ότι πρέπει να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα

Φοβισμένοι έναντι των μεταλλάξεων του κορονοϊού εμφανίζονται οι Έλληνες, με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο αριθμός αυτών που θέλουν να κάνουν σύντομα το εμβόλιο, ενώ η πλειοψηφία φέρεται να τάσσεται υπέρ της παράτασης του lockdown, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, στο ερώτημα, πόσο σας ανησυχούν οι νέες μεταλλάξεις του ιού, το 56% απαντά αρκετά έως πολύ, το 21% μέτρια και το 19% από λίγο έως καθόλου, ενώ το 4% δεν απαντά.

 

Την ίδια ώρα αυξάνεται το ποσοστό των πολιτών που θέλει να κάνει το εμβόλιο, καθώς το 80% απαντά θετικά και μόλις το 18% αρνητικά και το 2% δεν απαντά.

Στο ερώτημα πότε θα κάνετε το εμβόλιο, το 75% απαντά από το συντομότερο δυνατόν έως σε 2-3 μήνες, το 14% αρκετά αργότερα, το 9% ποτέ και το 2% δεν απαντά.

Όσον αφορά στο lockdown, το 68% τάσσεται υπέρ της παράτασής του για μικρό χρονικό διάστημα έως για όσο χρειαστεί και το 24% υπέρ της άμεσης χαλάρωσης, ενώ το 8% δεν απαντά.

Στο ερώτημα τι πιστεύετε ότι πρέπει να αποίξει πρώτο μετά την άρση του lockdown, το 44% απαντά και τα σχολεία και τα καταστήματα λιανικού εμπορίου ταυτόχρονα, το 29% απαντά τα καταστήματα λιανικού εμπορίου, το 19% τα σχολεία και το 8% δεν απαντά.