Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στους Παξούς

Κέρκυρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε κοκαΐνη στους Παξούς

Συνολικά 6 άτομα της συμμορίας έχουν ταυτοποιηθεί

Μετά από πολύμηνη έρευνα εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε κοκαΐνη στους Παξούς από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας.

Ως μέλη της συμμορίας ταυτοποιήθηκαν δύο αλλοδαποί και τέσσερις ημεδαποί. Οι δράστες φέρεται να διακίνησαν, από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου μέχρι σήμερα, 555 γραμμάρια κοκαΐνης.

Ηγετικό ρόλο στην οργάνωση φέρεται να διατηρούσαν οι δύο αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη, στην Αθήνα, καθώς στην κατοχή τους είχε βρεθεί ποσότητα κοκαΐνης βάρους 348 γραμ. και το χρηματικό ποσό των 12.200 ευρώ. Τα συγκεκριμένα δυο άτομα, που φέρεται να κατείχαν θέσεις «αρχηγού» και «υπαρχηγού» στην οργάνωση, είχαν τον πλήρη συντονισμό για την ανεύρεση ποσοτήτων κοκαΐνης στην Αθήνα και την αποστολή της, με σκοπό την διακίνηση σε τοξικο-εξαρτημένα άτομα, στο νησί των Παξών.

Μετά από αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν χθες στους Παξούς και τρεις ημεδαποί, φερόμενοι ως συνεργοί της εγκληματικής οργάνωσης. Εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση, καθώς και της προμήθειας-κατοχής-μεταφοράς-αποθήκευσης-διακίνησης κοκαΐνης, αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Στην εγκληματική οργάνωση φέρεται να συμμετείχε ένας ακόμη Παξινός, ο οποίος αναζητείται. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.

Παρακαλούμε περιμένετε ...