Πρόστιμα 31.700 ευρώ από τους ελέγχους για το παρεμπόριο σε μία εβδομάδα

Πρόστιμα 31.700 ευρώ από τους ελέγχους για το παρεμπόριο σε μία εβδομάδα

Βεβαιώθηκαν 34 παραβάσεις

Σε 31.700 ευρώ ανέρχονται συνολικά τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν στην αγορά, για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου, κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

H γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα της Διυπηρεσιακής Μονάδας Ελέγχου της Αγοράς (ΔΙ.Μ.Ε.Α.) για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου στο σύνολο της επικράτειας.

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά ότι:

  • Κατά το χρονικό διάστημα από 22 Φεβρουαρίου 2021 έως και 28 Φεβρουαρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 339 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 34 παραβάσεις που αφορούσαν το παράνομο εμπόριο.
  • Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι επιχειρήσεις της ΔΙ.Μ.Ε.Α. για την αντιμετώπιση του παράνομου εμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Κεντρική Μακεδονία και Ήπειρο.
  • Επεβλήθησαν πρόστιμα συνολικού ύψους 31.700 ευρώ, για παραβάσεις των Κανόνων Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων Υπηρεσιών (Κανόνες ΔΙΕΠΠΥ) και του υπαίθριου εμπορίου (ν.4497/2017).

Παρακαλούμε περιμένετε ...