Κορονοϊός-«ασθενής μηδέν»: «Έβλεπα το άγνωστο στα μάτια των γιατρών»

Κορονοϊός-«ασθενής μηδέν»: «Έβλεπα το άγνωστο στα μάτια των γιατρών»

Ένας χρόνος από την ημέρα που βρέθηκε θετική η 38χρονη στη Θεσσαλονίκη, το πρώτο κρούσμα στη χώρα- Πώς περιγράφει τη νοσηλεία της

Συμπληρώνεται ακριβώς ένας χρόνος από την ημέρα που ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μας.

Ο ιός εξαπλωνόταν σε όλον τον κόσμο και ο Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωνε ότι εντοπίστηκε θετική στην Ελλάδα, ο «ασθενής μηδέν» όπως επικράτησε, μια 38χρονη γυναίκα στη Θεσσαλονίκη που είχε μόλις επιστρέψει από την πληττόμενη περιοχή της βόρειας Ιταλίας, το Μιλάνο, και νοσηλεύθηκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης.

Η Δήμητρα Βουλγαρίδου, μίλησε στον ΣΚΑΙ για την περιπέτεια που έζησε τέτοια μέρα, πριν από έναν ακριβώς χρόνο:

«Ένα από τα βασικά συναισθήματα που με κυρίευσαν ήταν ο φόβος. Όλο αυτό το άγνωστο που υπήρχε, που έβλεπα και στα μάτια των γιατρών. Ηταν κάτι που με έκανε να φοβάμαι κ να αγχωθώ ιδιαίτερα με όλο αυτό που συνέβαινε. Κανείς δεν ήξερε την εξέλιξη του ιού οπότε φοβήθηκα. Όταν νοσηλεύτηκα μέσα στο δωμάτιο αρνητικής πίεσης, η επαφή μου με τους γιατρούς ήταν ελάχιστη μπαίναν λίγα λεπτά τη μέρα, η βασικότερη επαφή γινόταν μέσω τηλεφώνου».

Επί 16 ημέρες νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ με όλη την Ελλάδα να αγωνιά για την εξέλιξη της υγείας της.

Ευτυχώς τα συμπτώματά της ήταν ήπια. Αυτό που την τρόμαζε όμως ήταν πως στον ίδιο θάλαμο αρνητικής πίεσης, ήταν και ο 9χρονος γιος της, επίσης φορέας του ιού.

«Είχαμε ακολουθήσει όλοι μια κοινή γραμμή και είχαμε πει πως να μην του αναφέρουμε ποτέ τη λέξη κορονοϊός γιατί δεν θέλαμε να φοβηθεί ο ίδιος για την υγεία του, οπότε παρέμενε εκεί και περίμενε να βγούμε μαζί...Ένα χρόνο μετά μπορώ να πω ότι κάποια πράγματα τα έχω αφήσει πίσω, και κρατάω μόνο τα θετικά απ' όλα όσα συνέβησαν – σίγουρα με έκανε πιο δυνατή, κ έχω αναθεωρήσει τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων.»

Μετά τη Δήμητρα Βουλγαρίδου, καταγράφεται με κορονοϊό μία ομάδα προσκυνητών στους Αγίους Τόπους και σε λιγότερο από ένα μήνα, η χώρα μπήκε σε σκληρό lockdown.

Η επέτειος ενός χρόνου πανδημίας στη χώρα μας μας βρίσκει με 188 χιλιάδες επιβεβαιωμένα κρούσματα, 6.439 θανάτους αλλά και πάνω από μισό εκατομμύριο ανθρώπους να έχουν εμβολιαστεί, έστω με 1 δόση.

Όπως λέει και η Δήμητρα Βουλγαρίδου, το εμβόλιο είναι η μόνη λύση, για να μην έχουμε άλλη επέτειο κορονοϊού.

«Έχω εμπιστοσύνη στην επιστήμη, κ πιστεύω ότι το εμβόλιο θα είναι ένα μεγάλο όπλο όσον αφορά στην επιστροφή μας στην κανονικότητα. Οπότε φυσικά κ θα εμβολιαστώ όπως όλοι οι υπόλοιποι» δηλώνει.

Παρακαλούμε περιμένετε ...