Σήμερα αποφασίζουν για παράταση του lockdown – Βατόπουλος: Είναι πολλά τα κρούσματα ακόμα

Σήμερα αποφασίζουν για παράταση του lockdown – Βατόπουλος: Είναι πολλά τα κρούσματα ακόμα

«Το σύστημα υγείας πιέζεται»

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπειρογνωμώνων αν θα πρέπει παραταθεί το lockdown, κάτι που επισήμανε ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

Όταν ρωτήθηκε αν η παράταση μπορεί να συνοδεύεται από νέα μέτρα δεν το απέκλεισε απαντώντας «στο τραπέζι υπάρχουν πολλά πράγματα έτσι κι αλλιώς».

«Είναι πολλά τα κρούσματα ακόμα, το σύστημα υγείας πιέζεται και πολλές περιοχές της Ελλάδας εμφανίζονται στο κόκκινο όπως η Αρκαδία» είπε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Έχουμε μια πανδημία που βρίσκεται σε εξέλιξη. Δεν έχουμε, ωστόσο, τα μεγέθη που περιμέναμε όσον αφορά τα κρούσματα, έχουμε τις μεταλλάξεις που εξαπλώνονται και έχουμε και τον εμβολιασμό που προχωράει» είπε.

«Δεν θέλω να πάρω θέση» είπε για το πόσο θα παραταθεί το lockdown και πρόσθεσε: «Θέλουμε να ελαττωθούν τα κρούσματα, τουλάχιστον δεν έχουμε ραγδαία αύξηση, γι’ αυτό επιμένουμε να ζητάμε εφαρμογή των μέτρων. Τουλάχιστον δεν έχουμε ανεξέλεγκτη αύξηση».

Ο κ. Βατόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εμβόλια. «Για μένα το βασικό είναι οι εμβολιασμοί, πρέπει να προχωρήσουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα με τη διανομή» τόνισε, επισημαίνοντας ότι τα μέτρα πάντα ισορροπούν στο υγειονομικά ασφαλές και στο ρεαλιστικό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...