Καταγγελία ασθενή: Μου χρέωσαν 21 επισκέψεις σε γιατρό που δεν είχα πάει ποτέ

Καταγγελία ασθενή: Μου χρέωσαν 21 επισκέψεις σε γιατρό που δεν είχα πάει ποτέ

Η απάντηση του ΕΟΠΥΥ

Πολλά ερωτήματα προκαλεί μια καταγγελία που έγινε από Χανιώτισσα η οποία έκπληκτη διαπίστωσε πως η ίδια αλλά και η κόρη της είχαν επισκεφθεί ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ τον οποίο – στην πραγματικότητα – ποτέ δεν έχουν επισκεφθεί.

Όπως αναφέρει το flashnews.gr όλα ξεκίνησαν, όταν η ενήλικη καταγγέλλουσα αξιοποίησε την δυνατότητα που έχουν πλέον όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ να έχουν πρόσβαση με το ΑΜΚΑ τους, στην ηλεκτρονική εφαρμογή «Φάκελος Ασφάλισης Υγείας».

Ερευνώντας τις καταγραφές που υπάρχουν στο σύστημα, διαπίστωσε έκπληκτη πως εμφανιζόταν να έχει επισκεφθεί 4 φορές ιατρό συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ στο ιατρείο του οποίου – όπως αναφέρει – ουδέποτε πήγε!

Σύμφωνα με την ίδια σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον γιατρό, της είπε πως πρέπει να έγινε κάποιο λάθος με τον ΑΜΚΑ και να της χρεώθηκαν «κατά λάθος» οι επισκέψεις.

Όμως στην συνέχεια διαπίστωσε πως και η κόρη της εμφανιζόταν να έχει κάνει 21 επισκέψεις στον ίδιο γιατρό από το 2015 μέχρι σήμερα, ενώ στην πραγματικότητα ουδέποτε πήγε, ούτε τον γνωρίζει.

Επικοινώνησε με τον ΕΟΠΥΥ και της είπαν πως αφενός υπάρχει δυνατότητα να αμφισβητηθούν οι επισκέψεις και αφετέρου να προβεί σε επίσημη καταγγελία.