Παρουσία Λιγνάδη συνεδριάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αίτηση ακυρότητας

Παρουσία Λιγνάδη συνεδριάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών για την αίτηση ακυρότητας

Ποιοι είναι οι μάρτυρες που έχουν δηλωθεί για την υπεράσπιση του

Παρουσία του Δημήτρη Λιγνάδη συνεδριάζει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας, προκειμένου να αποφανθεί επί της αιτήσεως ακυρότητας της προδικασίας, την οποία έχει υποβάλει ο κατηγορούμενος δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Σύμφωνα με τον συνήγορό του, το Δικαστικό Συμβούλιο ζήτησε την αυτοπρόσωπη εμφάνιση του Δημήτρη Λιγνάδη ενώπιον του Συμβουλίου, ενώ από την πλευρά της υπεράσπισης έχουν δηλωθεί 20 μάρτυρες προκειμένου να στηρίξουν τους ισχυρισμούς του σκηνοθέτη, αλλά και να αναφερθούν στην προσωπικότητα του. Ανάμεσα στους προτεινόμενους μάρτυρες περιλαμβάνονται η ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού Ελένη Κούρκουλα, καθώς και ο ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού σταθμού Action 24 Δημήτρης Παναγιωτάκης.

Σημειώνεται ότι αν η αίτηση ακυρότητας γίνει δεκτή από τα μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου, τότε η δικογραφία για την υπόθεση Λιγνάδη θα επιστραφεί στην Εισαγγελία για περαιτέρω έρευνα. Σε διαφορετική περίπτωση ο σκηνοθέτης θα απολογηθεί κανονικά ενώπιον της 19ης ανακρίτριας, διαδικασία που έχει οριστεί για τις 2:30 το μεσημέρι.