Κικίλιας: Ρεκόρ εισαγωγών τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία της Αττικής

Κικίλιας: Ρεκόρ εισαγωγών τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία της Αττικής

Η πληρότητα έφθασε το 90% στις ΜΕΘ στο λεκανοπέδιο - Ξεπέρασαν τους 790.000 οι εμβολιασμοί στη χώρα

«Λίγη ακόμα υπομονή» ζήτησε από τους πολίτες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα μας.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε, ότι στο επίκεντρο της πανδημίας στη χώρα μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή η Αττική, κάτι που φαίνεται όχι μόνο από τον αριθμό των κρουσμάτων, αλλά και του ρεκόρ εισαγωγών -όπως είπε- τις τελευταίες ημέρες στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου. Την περασμένη Δευτέρα οι εισαγωγές ανήλθαν σε 186 και χθες Τρίτη σε 168, όπως είπε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η πληρότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων της Αττικής σε κρεβάτια  ΜΕΘ-covid έχει φθάσει το 90%. Είναι κατειλημμένες οι 235 από τις 262.

Ο συνδυασμός του εμβολιασμού με την τήρηση των μέτρων θα μειώσει τη θνητότητα, τις νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία και θα μας γυρίσει σε μία κανονική ζωή, αλλά ακόμα χρειάζεται υπομονή επισήμανε, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν γίνει 790.586 εμβολιασμοί, ενώ σήμερα αναμένεται πάνω από 31.000 άνθρωποι να εμβολιαστούν. Επίσης είπε ότι ήδη έχουν επιβεβαιωθεί για εμβολιασμό 1.486.479 ραντεβού και χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση το πρόγραμμα «Ελευθερία» όπως αυτό εξελίσσεται.

«Προβλέψεις δεν μπορούν να γίνουν. Παρακολουθούμε τα δεδομένα και θα πάμε βήμα βήμα για να σώσουμε όσες περισσότερες ζωές μπορούμε αλλά και να ανοίγουμε κομμάτια της κοινωνίας και της οικονομίας», απάντησε απόψε υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε ερώτηση για το χρόνο που θα αρθεί το lockdown.

Ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι αυτό το οποίο βλέπουμε σήμερα, είναι ουσιαστικά η εικόνα για όσα έγιναν δύο εβδομάδες πριν. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν είναι μία ευθεία γραμμή, αυτό δικαιολογεί και την αύξηση των κρουσμάτων».

Την αύξηση, επίσης, αυτή, απέδωσε στις ακραίες καιρικές συνθήκες και στην αύξηση του συγχρωτισμού σε κλειστούς χώρους, αλλά και στις πορείες που έγιναν, όπως είπε. «Όσο αυξάνεται η κινητικότητα αυξάνονται και τα κρούσματα αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά πλέον» τόνισε.

Τέλος, ο υπουργός υγείας αναφέρθηκε σε ένα βρέφος 24 ημερών στο Αγλαΐα Κυριακού που έχει μολυνθεί από κορονοϊό και δίνει τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Είπε πως οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και ο ίδιος ευχήθηκε όλα να πάνε καλά.

Παρακαλούμε περιμένετε ...