Διαμαρτυρία Πανεπιστημιακών και φοιτητικών παρατάξεων στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Διαμαρτυρία Πανεπιστημιακών και φοιτητικών παρατάξεων στην πρυτανεία του ΑΠΘ

Κατά της επέμβασης της Αστυνομίας εντός του χώρου του Πανεπιστημίου

Συγκέντρωση μπροστά από το κατειλημμένο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και του σχήματος των ΕΑΑΚ.

Οι φοιτητές ζητούν από τη Σύγκλητο του Ιδρύματος, που συνεδριάζει αυτή την ώρα μέσω τηλεδιάσκεψης, να καταδικάσει την αστυνομική επιχείρηση που έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας για την εκκένωση του κτιρίου. «Η Σύγκλητος του ΑΠΘ πρέπει να πάρει ρητή θέση καταδίκης του περιστατικού και της στάσης των Πρυτανικών Αρχών. Η Σύγκλητος πρέπει να εγγυηθεί ότι ο νόμος που βγήκε από τις πιο μαύρες σελίδες της ιστορίας, δε θα εφαρμοστεί στο ίδρυμα», αναφέρουν σε κοινό ψήφισμα που εξέδωσαν οι φοιτητικές παρατάξεις.

Αφού φώναξαν συνθήματα, οι φοιτητές εκτόξευσαν γιαούρτια και αβγά σε πινακίδα μπροστά από το κτίριο διοίκησης. Άτομα που είναι μέσα στην κατάληψη διαμαρτυρήθηκαν για την κίνησή τους και τους ζήτησαν να αποχωρήσουν, αμφισβητώντας τη νομιμοποίηση της συμμετοχής του ΜΑΣ και των ΕΑΑΚ στην κατάληψη. Υπενθυμίζεται ότι το κάλεσμα για την κατάληψη είχε γίνει από ελευθεριακά σχήματα των τμημάτων Φυσικής και Πολιτικών Επιστημών.

Στο μεταξύ, παρέμβαση στον αύλειο χώρο του κτιρίου διοίκησης πραγματοποίησαν και μέλη της «Πρωτοβουλίας Πανεπιστημιακών ΑΠΘ- ΠΑΜΑΚ». Κρατώντας πανό που έγραφε «έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια», φώναζαν συνθήματα όπως: «δεν έχει δουλειά η αστυνομία στα πανεπιστήμια, από τον 17ο αιώνα είναι έξω από τα πανεπιστήμια, δε θα την επιβάλει στον κόσμο η κυβέρνηση».