Δημήτρης Λιγνάδης: Πώς προετοιμάζει την απολογία του – Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του

Δημήτρης Λιγνάδης: Πώς προετοιμάζει την απολογία του – Ο Αλέξης Κούγιας ανέλαβε την υπεράσπιση του

Σε εξηγήσεις καλείται ο δεύτερος πρωταγωνιστής που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» της δικαιοσύνης

Σκοπιμότητες πίσω από τις σοκαριστικές καταγγελίες σε βάρος του φέρεται να είναι έτοιμος να επικαλεστεί ο Δημήτρης Λιγνάδης απολογούμενος ενώπιον της δικαιοσύνης.

Ο κατηγορούμενος, για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή, προετοιμάζει την υπερασπιστική του γραμμή, στην ΓΑΔΑ όπου κρατείται, με πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα επιμείνει στον ισχυρισμό της άρνησης που είχε προβάλλει από την πρώτη στιγμή.

Στο νομικό επιτελείο που θα στηρίξει τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου προστέθηκε, χθες, και ο Αλέξης Κούγιας ο οποίος όπως ανακοίνωσε θα ζητήσει ο εντολέας του να μην απολογηθεί την Τετάρτη αλλά την Πέμπτη ώστε να έχουν στη διάθεση τους ένα επιπλέον εικοσιτετράωρο για να προετοιμαστούν.

Ωστόσο, της άφιξης του Αλέξη Κούγια ακολούθησε η παραίτηση του μέχρι χθες συνηγόρου του κατηγορούμενου, Νίκου Γεωργουλέα. Ο δικηγόρος λίγο πριν τα μεσάνυχτα ανακοίνωσε ότι αποφάσισαν από κοινού με το Δημήτρη Λιγνάδη να λύσουν την συνεργασία τους.

Η χάραξη της υπερασπιστικής τακτικής περνά, πλέον, στα χέρια του Αλέξη Κούγια ο οποίος μαζί με τον Δημήτρη Λιγνάδη εξετάζουν προσεκτικά τα στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να αντικρούσουν μια προς μια τις καταγγελίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος σκηνοθέτης σε φωτογραφίες που του υπέδειξαν αναγνώρισε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν, ωστόσο, φέρεται να προβάλει τον ισχυρισμό πως μιλούν με σκοπιμότητα καθώς ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τον ρόλο του θύτη.

Ο Δημήτρης Λιγνάδης, σύμφωνα με πληροφορίες, απολογούμενος θα επιχειρήσει να αποδομήσει τις μαρτυρίες σε βάρος του δίνοντας, μάλιστα, έμφαση σε αυτή της γυναίκας που βρέθηκε στο πλευρό του για περίπου 19 χρόνια και φέρεται να την χαρακτηρίζει αναξιόπιστη.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο γνωστός σκηνοθέτης θα δώσει «μάχη» προκειμένου να καταφέρει να πείσει ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίοι μετά την απολογία του θα αποφασίσουν για την τύχη του.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακρίτρια, η οποία χειρίζεται την υπόθεση Λιγνάδη, θα επιχειρήσει να έχει επικοινωνία, με την βοήθεια τεχνικών μέσων, με τον 25χρονο που διαμένει στην Σουηδία και έχει μηνύσει τον σκηνοθέτη για βιασμό. Στόχος είναι ο νεαρός να δώσει διευκρινήσεις σχετικά με τις αναφορές του σε περιστατικά που όπως καταγγέλλει είχαν ως πρωταγωνιστή τον σκηνοθέτη.

Πάντως, εκτιμάται ότι οι εξελίξεις στην δεύτερη υπόθεση που βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης με κεντρικό πρόσωπο ηθοποιό, γνωστό από σήριαλ της τηλεόρασης, θα είναι ραγδαίες. Ο νεαρός πρωταγωνιστής, ο οποίος ερευνάται μετά από μήνυση σε βάρος του για βιασμό και φέρεται να συνδέεται με τον Δημήτρη Λιγνάδη, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση από τις αρμόδιες αρχές. Η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται σε βάρος του νεαρού βρίσκεται στην τελική ευθεία καθώς το στοίχημα για τους εισαγγελείς είναι να προλάβουν ενδεχόμενο παραγραφής των πράξεων. Η συγκεκριμένη περίπτωση φέρεται να βρίσκεται στο όριο της παραγραφής καθώς το αδίκημα καταγγέλλεται ότι τελέστηκε το 2006.