Αποκαταστάθηκε το 90% των βλαβών στο δίκτυο- 10.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Αποκαταστάθηκε το 90% των βλαβών στο δίκτυο- 10.000 νοικοκυριά χωρίς ρεύμα

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ θα ξεκινήσουν την καταγραφή πόρτα-πόρτα για να αποκαταστήσουν και τις οικιακές βλάβες 

Αποκαταστάθηκε πριν από λίγο το 90% των βλαβών στο δίκτυο μέσης τάσης, μετά τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί στην ηλεκτροδότηση από τη σφοδρή κακοκαιρία «Μήδεια» που έπληξε τη χώρα την προηγούμενα 24ωρα.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, αυτήν τη στιγμή χωρίς ρεύμα είναι 8.000 νοικοκυριά σε σύνολο 70.000 που ήταν αρχικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έως το πρωί θα καταβληθούν προσπάθειες να επαναλειτουργήσουν και αυτές οι γραμμές.

Μάλιστα, αύριο, Πέμπτη, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ, θα ξεκινήσουν την καταγραφή πόρτα-πόρτα για να αποκαταστήσουν και τις οικιακές βλάβες.

Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει ότι τα συνεργεία του θα συνεχίσουν καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας τις εργασίες για την επανηλεκτροδότηση 5 γραμμών Μέσης Τάσης, σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.

Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000. Έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αύριο το πρωί, το συνολικό δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στις πληγείσες από την κακοκαιρία Μήδεια περιοχές της Αττικής, που ανέρχεται σε περίπου 440 άτομα, θα ενισχυθεί περαιτέρω με επιπλέον 25 συνεργεία ( περίπου 60 άτομα) που θα προσέλθουν από την Περιφέρεια της Πελοποννήσου Ηπείρου και της Κεντρικής Ελλάδος, καθώς έχουν αποκατασταθεί  στις περιοχές αυτές οι ζημιές από τη Μήδεια.

Βορίδης: Η ευθύνη βρίσκεται πρωτίστως σε αυτόν που πρέπει να διατηρήσει το δίκτυο ανέπαφο

Στα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προκάλεσε το πέρασμα της θεομηνίας «Μήδεια» από τη χώρα μας, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείς για τις ευθύνες που πρέπει να καταλογιστούν για τα πεσμένα δέντρα που προκάλεσαν το πρόβλημα, ο κ. Βορίδης απάντησε ότι «έπρεπε τις προηγούμενες ημέρες να είχαν βγει συνεργεία και να εκτιμήσουν ποια δέντρα και κλαδιά είναι δυνατόν να πέσουν και να το προλάβουν. Η ευθύνη εδώ βρίσκεται πρωτίστως και κυρίως σε αυτόν που πρέπει να διατηρήσει το δίκτυο ανέπαφο. Έτσι, έπρεπε ο ΔΕΔΔΗΕ να έχει ενεργήσει ώστε να εικάσει και να κόψει και καθαρίσει όσα δέντρα έπρεπε για να προφτάσει μια κακοκαιρία που συμβαίνει μια φορά στα 18 χρόνια. Αν αυτό είναι που καταλογίζουμε στον ΔΕΔΔΗΕ που έχει την ευθύνη της διαχείρισης και της συντήρησης του δικτύου, τότε πράγματι αυτό να του το καταλογίσουμε. Αλλά μόνο γι' αυτό».

Ο υπουργός εκτίμησε ότι το 90% των ζημιών θα έχει αποκατασταθεί απόψε το βράδυ, ενώ έκανε λόγο για εργώδη προσπάθεια των αρμόδιων φορέων που ενεργούν «υπό ακραίες συνθήκες» για να αποκατασταθούν τα προβλήματα.