Όπλα και κλοπιμαία βρέθηκαν σε οικία 72χρονου συλληφθέντα για ένοπλες ληστείες

Όπλα και κλοπιμαία βρέθηκαν σε οικία 72χρονου συλληφθέντα για ένοπλες ληστείες

Πλάκες χρυσού, χρυσά νομίσματα, επώνυμα ρολόγια και πλήθος όπλων εντοπίστηκαν σε Άνω Λιόσια και Αθήνα

Έρευνα και σε δεύτερη κατοικία του 72χρονου που συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας για ένοπλες ληστείες και κλοπές σε συνεργασία με αλλοδαπούς κακοποιούς, πραγματοποίησαν στα Άνω Λιόσια Αττικής, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, στελέχη της Ασφάλειας και της Ειδικής Ομάδας Επιχειρήσεων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Στη συγκεκριμένη κατοικία βρέθηκαν τρία περίστροφα, ένα όπλο αερίου, πέντε καραμπίνες, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 20 εκατ., 36 φυσίγγια καραμπίνας,123 σφαίρες, δεκάδες ρολόγια χειρός και κοσμήματα, μία συλλογή αποτελούμενη από 51 νομίσματα και πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Στη συνέχεια και με το πέρας της κατ΄οίκον έρευνας, κατόπιν αξιοποίησης νέων πληροφοριών, ανωτέρω στελέχη μετέβησαν εκ νέου στην οικία του συλληφθέντος στην Αθήνα, στην οποία διενεργήθηκε νομότυπη κατ΄οίκον έρευνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, εντός επίπλου στο σαλόνι της οικίας, 50 χρυσές λίρες, τρία χρυσά νομίσματα, δύο πλάκες χρυσού βάρους 5 γραμμαρίων έκαστη, ένα πλακίδιο χρυσού βάρους 10 γραμμαρίων, ένα χρυσό βραχιόλι χειρός και τρία ρολόγια διάφορων επωνυμιών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά.

Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι πολίτες που έχουν υποβάλλει μήνυση για κλοπή ή διάρρηξη στις οικείες τους από τις οποίες έχουν κλαπεί ρολόγια (ανδρικά και γυναικεία), περιδέραια και δαχτυλίδια, να προσέρχονται στα αντίστοιχα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής που έχει υποβληθεί η μήνυση, προκειμένου να τους επιδεικνύονται οι φωτογραφίες των κλοπιμαίων. Σε περίπτωση που το κλεμμένο αντικείμενο προσομοιάζει, τότε παρακαλούνται όπως, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού (τηλ. 210-4511343) λόγω της πανδημίας COVID-19, μεταβούν στο Γρ. Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά προς αναγνώρισή του.