Σαρηγιάννης για Αττική: Με ολικό lockdown μπορούμε να φτάσουμε κάτω από 200 κρούσματα

Σαρηγιάννης για Αττική: Με ολικό lockdown μπορούμε να φτάσουμε κάτω από 200 κρούσματα

«Να προλάβουμε την εξέλιξη των μεταλλαγμένων στελεχών ώστε να έχουμε πιο φυσιολογική Άνοιξη και Πάσχα»

Την εκτίμησή του ότι το επερχόμενο καθολικό lockdown στην Αττική μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων κορονοϊού σε αριθμό κάτω από 200, εξέφρασε ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο MEGA.

Ο καθηγητής επισήμανε ότι περίμενε αυτή την αύξηση ενώ μάλιστα υπενθύμισε πως είχε προτείνει ολικό lockdown για την Αττική για δύο με τρεις βδομάδες από την προηγουμένη Παρασκευή με αναλυτική έκθεση τόσο στον πρωθυπουργό όσο και στην επιτροπή.

Αναφορικά με τη μείωση κρουσμάτων είπε ότι το ολικό lockdown «μπορεί να οδηγήσει την Αττική κάτω από 200 κρούσματα μέχρι το τέλος του μήνα. Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε προληπτικά την εξέλιξη των μεταλλαγμένων στελεχών. Πρέπει να την αναχαιτίσουμε τώρα που είναι η αρχή, ώστε να έχουμε πιο φυσιολογική Άνοιξη και Πάσχα»

Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε επιπλέον ότι το lockdown, θα πρέπει να κρατήσει για τρεις βδομάδες, αν και οι τέσσερις θα έφερναν εξαιρετικά αποτελέσματα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το lockdown δύο εβδομάδων αποκλιμακώνει την κατάσταση, ωστόσο πιθανόν να χρειαστούν κάποια επιπλέον μέτρα στη συνέχεια.