Καθολικό lockdown στην Αττική: Τι θα ισχύσει από την Πέμπτη- Όλα τα μέτρα

Καθολικό lockdown στην Αττική: Τι θα ισχύσει από την Πέμπτη- Όλα τα μέτρα

Την Τετάρτη στις 12.00 η εξειδίκευσή τους από τον Νίκο Χαρδαλιά- Τι θα γίνει με την απαγόρευση κυκλοφορίας

Αυστηρά περιοριστικά μέτρα στην Αττική, από το πρωί της Πέμπτης 11 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το απόγευμα της Τρίτης.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός προανήγγειλε ενδεχόμενη «βεντάλια» περιοριστικών μέτρων μέσα στο επόμενο δίμηνο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι θα ανοίγει και θα κλείνει, ανάλογα με τα επίπεδα του συναγερμού.

Αύριο, στις 12 μμ, θα ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, την εξειδίκευση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού στην Αττική που θα ισχύσουν από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ανακοινώσεις θα κάνουν επίσης ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, η γενική γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του υπουργείου Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμπογιάννη, η γενική γραμματέας Εργασίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, 'Αννα Στρατινάκη, καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, 'Αγγελος Μπίνης.

Κατόπιν της εισήγησης της επιτροπής επιδημιολόγων ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε ότι αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας κάθε μορφής λιανεμπορίου, ενώ στο εξής όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης θα λειτουργούν εξ αποστάσεως, εκτός από την ειδική αγωγή που θα συνεχιστεί με φυσική παρουσία.

Επιπλέον, η έξοδος για ατομική άσκηση θα νοείται μόνο κοντά στον τόπο της κατοικίας χωρίς τη χρήση οχήματος με την μετακίνηση 6.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, παραμένει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21. 00 το βράδυ μέχρι τις 05.00 το πρωί από Δευτέρα έως Παρασκευή. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας για το Σάββατο και την Κυριακή ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ισχύει μέχρι τις 5 το πρωί στην Αττική, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική.

Συγκεκριμένα, από την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου κλείνουν καταστήματα λιανικής και κομμωτήρια, ενώ παραμένουν ανοιχτά σούπερ μάρκετ, καταστήματα τροφίμων, φαρμακεία και βενζινάδικα.

Σχετικά με την εστίαση και τα καφέ θα λειτουργούν με την ισχύουσα λογική, delivery και take away.

Οι συγκλίνουσες πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, αναφορικά με τις εκκλησίες κάνουν λόγο για λειτουργία με παρουσία έως 9 ατόμων.

Όσον αφορά στη μετακίνηση για άσκηση με SMS 6, το πιθανότερο είναι να επιτρέπεται η άσκηση πολύ κοντά στον τόπο κατοικίας, χωρίς τη χρήση αυτοκινήτου.

Παράλληλα, υπάρχει ενδεχόμενο να είναι ανοιχτά τα ανθοπωλεία στις 14 Φεβρουαρίου, που είναι η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό