Νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία «Άγιος Σάββας» και Θριάσιο

Νέες κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία «Άγιος Σάββας» και Θριάσιο

Στάση εργασίας στις 16 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε η ΠΟΕΔΗΝ

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν από αύριο 10 Φεβρουαρίου οι υγειονομικοί.

Στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» οι εργαζόμενοι την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου, στη 1 μμ θα προχωρήσουν σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Α ΥΠΕ, ζητώντας την παράταση της σύμβασης του προέδρου του συλλόγου εργαζομένων Κ. Καταραχιά, όπως έχει γίνει με το σύνολο των περίπου 2000 επικουρικών γιατρών, αλλά και την επιστροφή του από το νοσοκομείο «Σωτηρία». Είχε προηγηθεί κινητοποίηση την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου με την στήριξη και συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ, της ΕΙΝΑΠ και της ΑΔΕΔΥ. Οι υπερκείμενες οργανώσεις αναμένεται να δώσουν το παρόν και την Τετάρτη.

Από την πλευρά του το σωματείο εργαζομένων στο Θριάσιο νοσοκομείο, διεκδικεί να βελτιωθεί η συγκοινωνιακή σύνδεση για να εξασφαλισθεί η ασφαλής μετακίνηση εργαζομένων και κατοίκων στην περιοχή Θριασίου Πεδίου – Μεγαρίδας. Για το λόγο αυτό καλεί σε συγκέντρωση στο Υπουργείο Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε – πλησίον ΜΕΤΡΟ Εθν. Άμυνας) την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου στις 5 μμ.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Σοβαρότατα προβλήματα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου ΘΡΙΑΣΙΟ και των κέντρων Υγείας Ελευσίνας, Μεγάρων και Ασπροπύργου καθώς και σε χιλιάδες μόνιμους κατοίκους και εργαζόμενους του Θριασίου Πεδίου και της Μεγαρίδας προκαλούν τα αραιά δρομολόγια του Προαστιακού και συνολικά η ανεπαρκής συγκοινωνιακή σύνδεση με το κέντρο της Αθήνας και άλλες περιοχές.

Χιλιάδες εργαζόμενοι και κάτοικοι αναγκάζονται καθημερινά να στοιβάζονται στα λεωφορεία και τα βαγόνια του Προαστιακού ενώ το γεγονός ότι δεν υπάρχει απευθείας σύνδεση του Θριασίου Πεδίου με το κέντρο της Αθήνας, αυξάνει τον κίνδυνο διασποράς του ιού, καθώς απαιτείται η μετεπιβίβαση σε άλλο συγκοινωνιακό μέσο».

Η ΠΟΕΔΗΝ

Την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 η ΠΟΕΔΗΝ ανακοίνωσε πανελλαδική στάση εργασίας, 9:00 πμ – 15:00 μμ και συγκέντρωση 10 πμ. στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29). Θα ακολουθήσει πορεία στο Υπουργείο Υγείας. Στην Θεσσαλονίκη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 10πμ στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στην Περιφέρεια συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας 10πμ στις ΥΠΕ

Τα αιτήματα της κινητοποίησης είναι:
• Ένταξη στα ΒΑΕ
• Χαρακτηρισμό θανάτου συναδέλφων από κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα
• Μονιμοποίηση εκτάκτων
• Ισχυρή Δημόσια Υγεία με επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση
• Αυξήσεις στους μισθούς
• Επαρκή μέτρα ατομικής προστασίας