Ο Θρόνος του Οδυσσέα με την εκπληκτική θέα στην Αθήνα

Ο Θρόνος του Οδυσσέα με την εκπληκτική θέα στην Αθήνα

Μια βόλτα για περπάτημα δίπλα σου...

Η Αθήνα από ψηλά είτε είναι πρωί είτε βράδυ είναι μαγική. Αν έχει καθαρή ατμόσφαιρα η θέα που σου προσφέρουν διάφορα σημεία στο λεκανοπέδιο της Αττικής μπορεί να σου προσφέρουν μια πανοραμική θέα που σου μένει αξέχαστη. Να δεις ακόμη και έως τη θάλασσα. Και μπορεί κάποια τέτοια σημεία να είναι πιο δύσκολα στην πρόσβαση, αλλά υπάρχουν και άλλα που μπορείς να φτάσεις πολύ εύκολα και γρήγορα ξεκινώντας ακόμη και από το κέντρο της Αθήνας. Ένα τέτοιο σημείο είναι και ο Θρόνος του Οδυσσέα στην Πετρούπολη. Εκεί που νιώθεις ότι έχεις όλη την Αθήνα στα πόδια σου και ταξιδεύεις νοητά με το μυαλό.

Το Ποικίλον Όρος είναι ένα χαμηλό και μικρό βουνό της Αττικής το οποίο όμως σου προσφέρει δυνατές εμπειρίες ειδικά αν δε θέλεις ή αν δεν μπορείς να φύγεις μακριά από την πόλη. Εκεί που θα νιώσεις ότι κάνεις μια μικρή απόδραση, θα γυμναστείς και θα απολαύσεις μια θέα έχοντας την Αθήνα στο πιάτο.

Ο Θρόνος του Οδυσσέα με την εκπληκτική θέα στην Αθήνα

Το Ποικίλον Όρος βρίσκεται ακριβώς πάνω από το Χαϊδάρι και την Πετρούπολη και εκεί θα συναντήσεις και τον Θρόνο του Οδυσσέα όπως αποκαλείται αυτό το ιδιαίτερο αξιοθέατο. Είναι στην πραγματικότητα ένας πετρόχτιστος θρόνος. Μια πολυθρόνα διαφορετική με μοναδική θέα. Ο Θρόνος του Οδυσσέα όπως τον αποκαλούν βρίσκεται λίγο πιο κάτω από την κορυφή Ζαχαρίτσα και η πρόσβαση εκεί είναι πολύ εύκολη.

Αν το καλοσκεφτείς και βρεθείς εκεί, θα καταλάβεις κάτι. Αυτή η κατασκευή είναι μια προσφορά στους επισκέπτες του Ποικίλου Όρους σε ένα σημείο από το οποίο μπορείς να απολαύσεις όλα τα βουνά του λεκανοπεδίου αλλά και τον Σαρωνικό. Εικόνες που δεν μπορείς να δεις συχνά στην Αθήνα. Κινούμενος προς την Πετρούπολη και στη συνέχεια προς το Ποικίλον Όρος, δε θα δυσκολευτείς να βρεις το Θρόνο του Οδυσσέα μιας και υπάρχουν σημάδια και πινακίδες. Μετά από λίγο περπάτημα στο βουνό θα φτάσεις στο σημείο που σου κόβει την ανάσα.

Το άγνωστο σε πολλούς Ποικίλον Όρος

Το Ποικίλο Όρος είναι το χαμηλό βουνό της Αττικής που πολλοί δεν γνωρίζουν. Έχει υψόμετρο λιγότερο από 450 μέτρα και είναι κάπου ανάμεσα στο Όρος Αιγάλεω και την Πάρνηθα. Μπορείς τώρα να σου φαίνεται ότι είναι ένα σχετικά γυμνό βουνό αλλά στο παρελθόν είχε ακόμη πιο πυκνή βλάστηση. Ήταν γεμάτο ελιές και αμπέλια. Ωστόσο αυτή η βλάστηση άρχισε να περιορίζεται σταδιακά από τη δεκαετία του ’20 μέχρι που τελικά εξαφανίστηκαν εντελώς. Και αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα της συνεχούς ανοικοδόμησης και της δημιουργίας οικισμών σε αυτό.
Ωστόσο μπορείς να βρεις ακόμη και σήμερα αρκετές διαδρομές για περπάτημα. Και φυσικά να απολαύσεις τη μοναδική θέα από τον Θρόνο του Οδυσσέα. Αξίζει να αφιερώσεις μια Κυριακή για περπάτημα και ανάβαση στο Ποικίλο Όρος, όπως αναφέρει το exploringgreece.