Κορονοϊός: Σε αργία τέθηκε ιερέας αρνητής της μάσκας στην Κάλυμνο

Κορονοϊός: Σε αργία τέθηκε ιερέας αρνητής της μάσκας στην Κάλυμνο

Σκληρή γλώσσα από τον Μητροπολίτη προς τον κληρικό που αρνείται να τηρήσει τα μέτρα

Σε δίμηνη αργία έθεσε ιερέα της Καλύμνου ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Αστυπαλαίας και Λέρου Παΐσιος, ενώ κλείνει επ΄ αόριστον η εκκλησία του Αγίου Αθανασίου στην οποία λειτουργούσε.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, η απόφαση του Μητροπολίτης Παίσιου έχει σημερινή ημερομηνία και αναφέρει ότι «η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο»». Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, αλλά και όπως ήταν γνωστό, ο εν λόγω ιερέας εμφανιζόταν ως «αρνητής της μάσκας» και δεν υπάκουε στις εντολές της Μητρόπολης, που εκπορευόταν από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την πανδημία.

«Ως κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως δημιουργείς πάμπολλα προβλήματα, σε μια εποχή όπου δυστυχώς –αναφέρει ο Μητροπολίτης προς τον ιερέα- ολόκληρη η ανθρωπότητα βρίσκεται επί ποδός, λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού. Η στάση σου, οι κινήσεις και τα έργα, ως κληρικός της Μητροπόλεως, δεν συνάδουν ως προς το πνεύμα, το έργο και τις πράξεις ενός κληρικού που επιτελεί το θεάρεστο έργο του Κυρίου επι της γης».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο Μητροπολίτης απευθύνεται προς τους πιστούς αναφέροντας: «Ζητώ από τον ευσεβή Καλυμνιακό Λαό και ιδιαιτέρως από τους ενορίτες του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου την κατανόηση τους, λόγω της απείθειας του ανωτέρου κληρικού να υπακούσει στους νόμους του κράτους». Κάνει λόγο για σκανδαλισμό των πιστών και καταλήγει σημειώνοντας ότι η απόφαση αυτή είναι προς γνώση και συμμόρφωση Κληρικών που αρνούνται τους νόμους της πολιτείας και τις δικές του ταπεινές υποδείξεις.