Συνελήφθη 40χρονος για ληστείες σε φαρμακεία της Αττικής

Συνελήφθη 40χρονος για ληστείες σε φαρμακεία της Αττικής

Μαζί του συνελήφθησαν 43χρονος και 49χρονος για διακίνηση ναρκωτικών

Συνελήφθη στο Νέο Ηράκλειο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, 40χρονος κατηγορούμενος κυρίως για ληστείες κατ' εξακολούθηση από φαρμακεία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης περιστατικών ληστειών σε φαρμακεία στο Περιστέρι και το Ιλιον, συστάθηκε ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών που αρχικά ταυτοποίησε το "επιχειρησιακό" αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιείτο για τη διάπραξη των ληστειών και στη συνέχεια το εντόπισε. Μόλις αστυνομικοί πλησίασαν στο όχημα, ο 40χρονος έριξε στο έδαφος συσκευασίες με ναρκωτικές ουσίες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ακόμη και κατασχέθηκε φαλτσέτα.

Ο δράστης, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με μάσκα, εισέβαλε σε φαρμακεία και υπό την απειλή μαχαιριού ανάγκαζε τους υπαλλήλους να του παραδώσουν χρηματικό ποσό από το ταμείο. Επίσης, όπως διαπιστώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., ο 40χρονος προμηθευόταν συστηματικά από άλλους δύο συλληφθέντες, έναν 43χρονο και έναν 49χρονο, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν τρεις ληστείες, ενώ από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητα μεθαδόνης βάρους 166,7 γραμμαρίων, ηρωίνης βάρους 20,4 γραμ, κοκαΐνης βάρους 3,5 γραμ, χρηματικό ποσό 709 ευρώ και διάφορα φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.