«Κλειδώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική τα Σαββατοκύριακα- Διχογνωμία στην Επιτροπή για το λιανεμπόριο

«Κλειδώνει» η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Αττική τα Σαββατοκύριακα- Διχογνωμία στην Επιτροπή για το λιανεμπόριο

Προς «σκληρό» lockdown οδεύουμε σε Αχαΐα, Χαλκίδα και Άγιο Νικόλαο Λασιθίου- Στο τραπέζι και για την Αττική

Aυστηροποίηση των περιοριστικών μέτρων προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού θα ανακοινώσει το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς. Ωστόσο η ενημέρωση θα καθυστερήσει καθώς είναι μαραθώνια η συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας προκειμένου να διαμορφώσει την εισήγησή της προς την κυβέρνηση, η οποία και θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, οι επιστήμονες συζητούν το ενδεχόμενο επιβολής γενικού lockdown στην Αττική, δηλαδή να κλείσει η αγορά αλλά και τα σχολεία. Δεν είναι σαφές αν αυτή η συζήτηση αφορά και τα δημοτικά. Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως έχει «κλειδώσει» η απόφαση για απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα από τις 18.00.

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται «σκληρό» lockdown στην Πάτρα, την Χαλκίδα και τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ εντός της επιτροπής η συζήτηση είναι εφ’ όλης της ύλης καθώς ακούστηκαν και φωνές ακόμη και για κλείσιμο σχολείων, ωστόσο δεν φαίνεται να είναι μια άποψη που κυριαρχεί.

Επίσης διχογνωμία υπάρχει σχετικά με την λειτουργία του λιανεμπορίου με αρκετούς να προτείνουν να παραμείνει ανοιχτό το click away ίσως και το click in shop και άλλους επιστήμονες να ζητούν να σταματήσει εντελώς η λειτουργία των καταστημάτων.

Σαρηγιάννης: Σκληρό lockdown τριών εβδομάδων στην Αττική

Σκληρό lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων εισηγείται ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης για την Αττική, μιλώντας στο MEGA.

Προέβλεψε ότι με βάση τα στοιχεία στις 20 Μαρτίου ο αριθμός των κρουσμάτων στην επικράτεια θα ανέλθει στις 2.000 την ημέρα. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, ότι το νέο κύμα θα είναι πιο ήπιο από του Νοεμβρίου.

Ωστόσο, επεσήμανε, η αύξηση αυτή θα επιβαρύνει το Σύστημα Υγείας και ιδιαιτέρως στην Αττική, όπου ήδη η πληρότητα στις ΜΕΘ φθάνει το 62%. Έτσι, όπως λέει, επιβάλλεται να ληφθούν αυστηρότερα μέτρα στην Αττική, προκειμένου να μην επιβαρυνθούν υπέρμετρα τα νοσοκομεία.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό