Πλατανησιώτης: Μονόδρομος το σκληρό lockdown τριών εβδομάδων

Πλατανησιώτης: Μονόδρομος το σκληρό lockdown τριών εβδομάδων

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά χαρακτήρισε βιαστική την απόφαση να ανοίξουν Γυμνάσια και Λύκεια

«Μονόδρομο» χαρακτήρισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ τα νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά Νίκος Πλατανησιώτης, κάνοντας λόγο για σκληρό lockdown τριών εβδομάδων «που θα μας βγάλει από τη στενωπό».

«Είναι καιρός, όσο καθυστερούμε τόσο εξαπλώνεται ο ιός» προειδοποίησε ο κ. Πλατανησιώτης. «Με τα δημοτικά νομίζω ότι δεν είχαμε ιδιαίτερο πρόβλημα, τα γυμνάσια και τα λύκεια μάλλον βιαζόμασταν να τα ανοίξουμε» εκτίμησε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά. «Είναι μονόδρομος (το σκληρό lockdown) όλοι μαζί μας να σφίξουμε την ψυχή μας και το σώμα μας να πάμε σε σκληρό lockdown τριών εβδομάδων και να κάνουμε μια επανεκκίνηση της ζωής μας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης είπε από την πλευρά του, ότι «δεν είναι εκθετική ακόμα η αύξηση των κρουσμάτων, θα είναι εκθετική αρχές με μέσα Μαρτίου, αν δεν κάνουμε τίποτα». Συμπλήρωσε ότι «υπήρξε σταθεροποίηση λόγω καλοκαιρίας την προηγούμενη εβδομάδα και αυτή την έβδομα θα έχουμε και μικρή μείωση». Σύμφωνα με τον κ. Σαρηγιάννη, χρειάζεται η εφαρμογή μέτρων, όπως η αύξηση της τηλεργασίας στο 70%.