Στο «κόκκινο» Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα – Τα σενάρια για lockdown, σχολεία, κυκλοφορία

Στο «κόκκινο» Αττική, Θεσσαλονίκη, Αχαΐα – Τα σενάρια για lockdown, σχολεία, κυκλοφορία

Καθοριστικό ρόλο για τις σχετικές αποφάσεις θα έχουν τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία

Σε τετραψήφιο αριθμό για δεύτερη συνεχή ημέρα παρέμειναν τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα, προκαλώντας ανησυχία και προβληματισμό στην κυβέρνηση.

Η μέρα που διανύουμε θεωρείται καθοριστική για τις σχετικές αποφάσεις με διάφορα σενάρια να μπαίνουν στο τραπέζι για τις «κόκκινες» περιοχές.

Το απόγευμα θα τεθούν επί τάπητος όλες οι προτάσεις και τα όποια μέτρα θα κλειδώσουν στη σύσκεψη της Παρασκευής, όταν ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του την εισήγηση της Επιτροπής.

Καθοριστικό ρόλο για τις σχετικές αποφάσεις θα έχουν τα σημερινά επιδημιολογικά στοιχεία καθώς και το αν θα υπάρξει εκθετική αύξηση των κρουσμάτων.

Στο τραπέζι υπάρχουν διάφορα σενάρια για τις «κόκκινες» περιοχές, όπως ο περαιτέρω περιορισμός στην κυκλοφορία (απαγόρευση από τις 18.00 ή και αργότερα -πάντως πριν από τις 21.00- και για την Αττική). Εάν το σενάριο αυτό προκριθεί, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμπαρασύρει και το ωράριο των καταστημάτων, που θα πρέπει να κλείνουν νωρίτερα.

Βέβαια, υπάρχει προβληματισμός εάν αυτό το μέτρο μπορεί να αποδώσει στην πράξη για μία περιφέρεια όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, ακούγονται πολλά και από πολλούς, ωστόσο τα δεδομένα θα επιβάλλουν τις αποφάσεις. Πάντως, με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το ολικό lockdown μάλλον απομακρύνεται, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή τα δεδομένα δεν «δείχνουν» κλείσιμο των σχολείων.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1151 ένα νέα κρούσματα, 246 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι, ενώ 27 συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους.