Κορονοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού πλέον η Αττική – Έντονη ανησυχία για την Αχαΐα

Κορονοϊός: Σε κατάσταση συναγερμού πλέον η Αττική – Έντονη ανησυχία για την Αχαΐα

Στο τραπέζι βρίσκεται ακόμη και ένα καθολικό lockdown- Κρίσιμη η συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων την Παρασκευή

Σε κατάσταση συναγερμού έθεσε κυβέρνηση και υγειονομικές αρχές η εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού σήμερα 2 Φεβρουαρίου στα 1.261, περισσότερα ίσως από όσα ανέμεναν.

Οι ειδικοί είχαν προβλέψει μια αύξηση της επιδημιολογικής καμπύλης, γεγονός που φάνηκε από την απόφαση να δημιουργηθεί ο χάρτης των δύο ζωνών και να τεθεί στο «κόκκινο» η Αττική. Πλέον όλα είναι ανοιχτά ως προς τη λήψη μέτρων, ακόμη και ενός καθολικού lockdown, που θα αποφασιστούν, αφού ληφθούν υπόψη όλα τα δεδομένα και τα επιδημιολογικά στοιχεία της εβδομάδας την Παρασκευή.

Στο επίκεντρο τίθεται η Αθήνα, όπου το ιικό φορτίο δείχνει επιβαρυμένο, ειδικά στο κέντρο και τις δυτικές συνοικίες. Τα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο 24ωρό, το επιβεβαιώνουν, αφού από τα 1.261 νέα τα 649 έχουν εμφανιστεί στην Αττική και από αυτά τα 180 στο κέντρο της πρωτεύουσας και τα 105 στον δυτικό τομέα της Αθήνας.

Ανάλογη ανησυχία επικρατεί και στην Αχαΐα. Τα 64 νέα κρούσματα δείχνουν πως υπάρχει αυξητική τάση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι στην Πάτρα βρέθηκε χθες Δευτέρα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στέλνοντας μήνυμα και για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και την απαγόρευση πραγματοποίησής τους.

Αυτό που επίσης προβληματίζει τους ειδικούς, είναι και το γεγονός πως το 63,9% των νέων κρουσμάτων είναι σχετιζόμενο με ήδη γνωστό κρούσμα.