Πλημμύρες και καταστροφές στη Σάμο από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Πλημμύρες και καταστροφές στη Σάμο από τις ισχυρές βροχοπτώσεις

Επί ποδός η Πυροσβεστική για απαντλήσεις υδάτων - Κατολισθήσεις σε δρόμους και κλειστά σχολεία

Στο έλεος της κακοκαιρίας βτίσκεται από τα ξημερώματα της Τρίτης η Σάμος, όπου οι συνεχιζόμενες ισχυρές βροχοπτώσεις έχουν προκαλέσει πλημμύρες και καταστροφές και ιδιοκτησίες και υποδομές.

Ό[ως αναφέρει η ιστοσελίδα samosvoice.gr, στην Δυτική Σάμο αρκετά σπίτια πλημμύρισαν, ενώ στο λιμάνι Καρλοβάσου υπερχείλισε ρέμα, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η γύρω περιοχή. Στην πλαγιά της Αγίας Τριάδας σημειώθηκαν κατολισθήσεις, όπως και στον δρόμο για Λέκκα και Κοσμαδαίους.

Σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Σάμου, Γιώργο Μιαούλη, η Υπηρεσία δέχθηκε 30 κλήσεις για απάντληση υδάτων και παροχής βοήθειας στην περιοχή. Με απόφαση του δημάρχου, όλα τα σχολεία στη Δητική Σάμο παρέμειναν σήμερα κλειστά.

Προβλήματα έχουν προκληθεί και στην Ανατολική Σάμο, με τον οικισμό Ηραίο να έχει κυριολεκτικά βουλιάξει από τον όγκο του νερού, ενώ η θάλασσα έχει μετατραπεί σε βούρκο από τα χώματα και τα φερτά υλικά που κατέληξαν σε αυτήν. Επιπλέον, ο δήμος συνιστά μεγάλη προσοχή στο οδικό δίκτυο από την διασταύρωση της Ζερβού έως την κοινότητα των Μυτιληνιών, καθώς έχουν σημειωθεί πτώσεις βράχων στο οδικό δίκτυο.