Η συγκλονιστική καταγγελία της Τζένης Μπότση: Τον είδα να αυτοϊκανοποιείται

Η συγκλονιστική καταγγελία της Τζένης Μπότση: Τον είδα να αυτοϊκανοποιείται

Η ανατριχιαστική περιγραφή της ηθοποιού για την σεξουαλική παρενόχληση που καταγγέλλει

Μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η ηθοποιός Τζένη Μπότση αφηγήθηκε με συγκλονιστικό τρόπο την σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη από γνωστό ηθοποιό και σκηνοθέτη.

Το περιστατικό συνέβη όταν η Τζένη Μπότση ήταν 22 ετών και αξίζει να σημειωθεί, ότι λόγω του εξωδίκου που έστειλε ο ηθοποιός μέσω του δικηγόρου του, δεν αναφέρθηκε το όνομά του.

Η ηθοποιός τόνισε πως ενώ την αρχική καταγγελία κατά του ηθοποιού και σκηνοθέτη έκαναν αρχικά 3 γυναίκες, αυτήν την στιγμή έχουν μαζευτεί 14 στις οποίες φέρεται να έχει κάνει τις ίδιες άσεμνες κινήσεις.

Η Τζένη Μπότση θέλησε να ζητήσει συγγνώμη και από όσες κοπέλες, ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε παρόμοια θέση με εκείνη.

«Ήθελα πολύ και πολλά χρόνια να το κάνω γιατί είχα καταλάβει ότι δεν το είχε κάνει μόνο σε μένα. Έχω βρεθεί σε μάζωξη ηθοποιών και το άκουσα και από μια κοπέλα που δεν την ήξερα.

Ζητώ συγγνώμη από όλα τα κορίτσια μετά από μένα που δεν είχα το θάρρος να το σταματήσω.

Ταραζόμαστε όλες, και οι 14 ήμαστε ταραγμένες. Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που δεν ξέρω και νιώθω ότι μιλάω με δικούς μου ανθρώπους.
Τώρα δεν φοβόμαστε. Θέλουμε να σταματήσει αυτό εδώ. Φτάνει, κάθε μορφή βίας» ανέφερε η Τζένη Μπότση.

Ακολουθεί η συγκλονιστική αφήγηση της ηθοποιού:

«Δεν το πιστεύω ότι ήρθε αυτή η μέρα. Ήμουν σε μεγάλη ένταση και την Παρασκευή που έφυγαν τα μηνύματα και από μας και τη δικηγόρο.

Ξεκινήσαμε τρεις γυναίκες. Με τη μια δεν γνωριζόμασταν. Μας έφερε ένας άλλος συνάδελφος σε επαφή. Αυτήν την στιγμή είμαστε 14.

Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Αλλάζει λίγο η περιγραφή. Δεν ήταν πάντα στο ίδιο μέρος. Ξεκινάμε το 1993 και φτάνουμε μέχρι το 2005.

Ήταν τα 1994, μόλις είχα τελειώσει τη δραματική σχολή και είχε έρθει να δει τις πτυχιακές μας εξετάσεις. Μετά από κάποιους μήνες επικοινώνησε μαζί μου και με κάλεσε να πάω σε ένα θέατρο για να με δει για ένα έργο. Ένα έργο για δυο άτομα και με ήθελε για το ρόλο της γυναίκας. Ένας λαμπερός πρωταγωνιστής… Η χαρά μου ήταν μεγάλη. Το πρώτο ραντεβού έγινε σε κεντρικό θέατρο.

Μου είπε ότι πρέπει να πάμε στο γραφείο του και πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου. Εκεί έγινε η ακρόαση. Μου είπε να ξεχάσω το κείμενο και πως θα μου υπαγορεύει εκείνος τι θα λέω. Κάποια στιγμή έγινε βωμολοχία αυτά που μου έλεγε να πω. Του είπα ότι δεν μπορώ να τα πω εγώ αυτά τα λόγια. Μου είπε ότι το καταλαβαίνει αλλά ότι θα γίνει διασκευή του έργου και να φύγω και να το σκεφτώ και αν θέλω να γυρίσω.

Έφυγα το σκέφτηκα και γύρισα ξανά γιατί το είδα ευκαιρία για μένα. Μου είπε να φοράω και φούστα. Κάποια στιγμή μου είπε να χορέψω και με γύρισε στον τοίχο και κάποια στιγμή ένιωσα πολύ κοντά την ανάσα του. Όταν γύρισα και τον είδα, είδα ότι αυτοϊκανοποιούνταν. Ούρλιαξα και σοκαρίστηκε και εκείνος από την αντίδραση μου.

Δεν το είπα σε κανέναν για πάρα πολλά χρόνια. Δεν ξέρω γιατί δεν το είπα.

Στην κοπέλα που ήμασταν μαζί στο καμαρίνι μου είπε ότι την πήρε τηλέφωνο ο συγκεκριμένος και της είπε να πάει σε οντισιόν και της είπα να μην πάει. Αυτή η κοπέλα μου έστειλε μήνυμα τώρα και μου είπε ευχαριστώ που την προστάτεψα.

Ήμουν πολύ κουμπωμένη σε όλες τις ακροάσεις, σχεδόν επιθετική. Δούλεψα αρκετά με τον εαυτό μου και κατάλαβα ότι πρέπει να το πω, να το μοιραστώ και κάπως έτσι ξεκίνησα να το λέω. Η ίδια η ψυχαναλύτρια με ρώτησε γιατί τον προστατεύω.

Ήθελα πολύ και πολλά χρόνια να το κάνω γιατί είχα καταλάβει ότι δεν το είχε κάνει μόνο σε μένα. Έχω βρεθεί σε μάζωξη ηθοποιών και το άκουσα και από μια κοπέλα που δεν την ήξερα.

Ζητώ συγγνώμη από όλα τα κορίτσια μετά από μένα που δεν είχα το θάρρος να το σταματήσω.

Ταραζόμαστε όλες, και οι 14 ήμαστε ταραγμένες. Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που δεν ξέρω και νιώθω ότι μιλάω με δικούς μου ανθρώπους.
Τώρα δεν φοβόμαστε. Θέλουμε να σταματήσει αυτό εδώ. Φτάνει, κάθε μορφή βίας.

Η δικηγόρος θα μας καθοδηγήσει πως θα κινηθούμε από δω και πέρα.
Όχι, δεν το θυμήθηκα τώρα, δεν το είχα ξεχάσει ποτέ. Ευχαριστώ πάρα πολύ την Σοφία Μπεκατώρου. Αν ήξερε το καλό που έχει κάνει… Μας άνοιξε ένα δρόμο και ευτυχώς αδράξαμε την ευκαιρία. Στην αρχή είχαμε πάλι τις αμφιβολίες μας.

Υπάρχει διαφορά, άλλο το φλερτ άλλο η βία. Έχει τεράστια διαφορά. Με έχουν φλερτάρει και έχω φλερτάρει στη δουλειά. Πάντα με αξιοπρέπεια. Αισθάνομαι ότι μου έκοψε ένα κομμάτι από την αξιοπρέπεια μου όλο αυτό. Για ποιο λόγο όλο αυτό; Γιατί; Χρησιμοποιούσε τα όνειρα μας για να μας εξευτελίσει.

Δεν θα μπορούσα να είχα κάνει τίποτα τότε. Δεν θα μας είχε πιστέψει κανείς τότε. Τώρα που αισθάνομαι ότι νιώθω ότι αλλάζει η κοινωνία μας ήρθε η ώρα να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους.

Ένιωσα ατρόμητη, ότι τώρα θα τα καταφέρω. Ένιωσα την ευθύνη να δείξω στην κόρη μου να λέει την αλήθεια χωρίς να φοβάται».