«Πάγωσαν» οι σπουδαστές των σχολών χορού

«Πάγωσαν» οι σπουδαστές των σχολών χορού

Ένα εντυπωσιακό δρώμενο στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε τις φωτογραφίες του news.gr

«Σχεδόν έναν χρόνο τώρα οι σπουδαστές/στριες και επαγγελματίες του καλλιτεχνικού τομέα έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την πανδημία και τις επιπτώσεις της» αναφέρεται στο χαρτί το οποίο μοίρασαν οι σπουδαστές και σπουδάστριες σχολών χορού στους περαστικούς από το κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι σπουδαστές «πάγωσαν» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις κλειστές σχολές χορού χαρίζοντας ένα διαφορετικό δρώμενο στους περαστικούς.

«Αρκετούς μήνες καλούμαστε καθημερινά να προσαρμόσουμε τις σπουδές μας στα πλαίσια της τηλεκπαίδευσης, ενώ ταυτόχρονα ο φυσικός χώρος της εργασίας μας παραμένει κλειστός. Η πορεία εξέλιξης των καλλιτεχνών έχει επιβραδυνθεί σε βαθμό ακινησίας και οι σπουδές μας έχουν παγώσει.
Διεκδικούμε ενεργά το δικαίωμα συνέχισης των καλλιτεχνικών σπουδών, τη δυνατότητα κατάκτησης της τεχνικής και εμπειρίας που απαιτεί ο χώρος μας.

Μέσω των σωμάτων μας επιθυμούμε να δώσουμε μορφή στη πραγματικότητα που ζούμε, μια πραγματικότητα που έμεινε ακινητοποιημένη, παγωμένη και στάσιμη, χωρίς να συμβαδίζει με τη ροή του πραγματικού χρόνου» αναφέρει στην συνέχεια το κείμενο της διαμαρτυρίας τους.

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος