Κορονοϊός: Ανοίγουν τα Γυμνάσια – Πού θα παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια – Τι θα γίνει με την Αττική

Κορονοϊός: Ανοίγουν τα Γυμνάσια – Πού θα παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια – Τι θα γίνει με την Αττική

Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται την επαναλειτουργία των σχολείων - Πού θα εφαρμοστεί click away και click in shop στην αγορά

Να ανοίξουν τα Γυμνάσια παντού, αλλά να παραμείνουν κλειστά τα Λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, εισηγούνται οι επιδημιολόγοι, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλέστηκε ο ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιτροπή διατυπώθηκα και η άποψη, ότι ίσως θα μπορούσε να παραταθεί κατά μια εβδομάδα το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων στην Αττική. Παράλληλα, για τις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές, εισηγούνται την λειτουργία των καταστημάτων με click away, αλλά και σε ψώνια με ραντεβού για ρούχα, παπούτσια και κοσμήματα.

Την ίδια ώρα, δίνουν το πράσινο φως για ν' ανοίξουν τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, με εξαίρεση πάντα τις «κόκκινες» περιοχές. Ανοιχτά θα παραμείνουν και στις «κόκκινες» περιοχές τα κομμωτήρια και τα κέντρα περιποίησης νυχιών.

Σε ό,τι αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 18:00, ακόμα δεν έχει συζητηθεί στην Επιτροπή, όμως φαίνεται ότι είναι ένα μέτρο, που δύσκολα θα μπορέσει να εφαρμοστεί στην Αττική, καθώς οι επιδημιολόγοι φοβούνται ότι θα αυξηθεί η κινητικότητα τις υπόλοιπες ώρες.

Εκτός όμως από την Αττική, υποψήφιες για ένταξη στις «κόκκινες» περιοχές είναι αυτή της Χαλκίδας στην Εύβοια, η Σαντορίνη, η Μύκονος, η Χαλκιδική, η Ζάκυνθος και ενδεχομένως περιοχές της Αχαΐας. Παράλληλα, αναμένεται να παραταθούν οι αυστηροί περιορισμοί σε Σπάρτη, Βοιωτία και αλλού.