Πυρκαγιά στο Μάτι: Τρίτο «όχι» στην άσκηση κακουργηματικής δίωξης

Πυρκαγιά στο Μάτι: Τρίτο «όχι» στην άσκηση κακουργηματικής δίωξης

Δεν προέκυψαν νεότερα στοιχεία σύμφωνα με τον εισαγγελέα

Για τρίτη φορά η Εισαγγελία Πρωτοδικών είπε «όχι» στο αίτημα του ανακριτή για συμπληρωματική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος προσώπων που φέρονται να έπαιξαν πρωταγωνιστικό ρόλο στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος μελέτησε τα στοιχεία που προσκόμισε ο ανακριτής για να στηρίξει το νέο αίτημα του για αναβάθμιση της κατηγορίας, σύμφωνα με πληροφορίες, έκρινε ότι δεν έχουν προκύψει νεότερα στοιχεία που να στηρίζουν συμπληρωματική δίωξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο εισαγγελέας αποφάνθηκε ότι τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης, δεν αποτελούσαν νέα πραγματικά περιστατικά που ανάγονται στο χρόνο διάπραξης των εξ αρχής διωχθέντων πλημμελημάτων και ως εκ τούτου κρίθηκε ότι δεν ήταν ικανά να θεμελιώσουν ενδεχόμενο δόλο, όπως απαιτεί ο νόμος. Στο ίδιο συμπέρασμα είχαν φτάσει, το προηγούμενο διάστημα, και άλλοι δυο εισαγγελείς οι οποίοι, επίσης, απέρριψαν ανάλογα αιτήματα του ανακριτή.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανακριτής, με πολυσέλιδο έγγραφό του, είχε επαναφέρει το αίτημά του για άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης προς την Εισαγγελία κατονομάζοντας περίπου 10 πρόσωπα, υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας καθώς όπως διαπίστωνε «επέδειξαν πλήρη αδιαφορία» ενώ «ήταν αρμόδιοι εκ της θέσεως που κατείχαν, να προβούν στις υπό κρίσιν ενέργειες».

Παρακαλούμε περιμένετε ...