Τηλεοπτικές άδειες: Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Καλογρίτσα

Τηλεοπτικές άδειες: Στη Βουλή η δικογραφία για τις καταγγελίες Καλογρίτσα

Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο

Το δρόμο για τη Βουλή πήρε η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα για τις τηλεοπτικές άδειες, το 2016.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση μετά την εξέταση μαρτύρων αλλά και των προσώπων που κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την υπόθεση θεωρεί πως «σκόνταψε» σε τυχόν ευθύνες του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με αποτέλεσμα την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Παράλληλα, η έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα θα συνεχιστεί από την τακτική δικαιοσύνη με την εξέταση μαρτύρων που έχουν προτείνει οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές της υπόθεσης.

Η προκαταρκτική εξέταση ξεκίνησε τον περασμένο Ιούλιο, με αφορμή μηνυτήρια αναφορά του επιχειρηματία, στο πλαίσιο της δικαστικής αντιδικίας του με τον κατασκευαστικό λιβανέζικο όμιλο CCC, στην οποία έκανε λόγο για εικονική συναλλαγή τους, από την οποία του δόθηκαν 3 εκατομμύρια ευρώ για να μετέχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Πρόσφατα, ο κ. Καλογρίτσας, σε υπόμνημα του, περιέγραψε σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων δωροληψία πολιτικών αξιωματούχων, παρακώλυση συναγωνισμού και παράβαση καθήκοντος, ζητώντας την διερεύνηση από τη  Βουλή ενδεχόμενων ευθυνών του Νίκου Παππά.