Ελλάδα

Σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές της κωπηλασίας μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Στον εισαγγελέα έχουν αποσταλεί τα στοιχεία της υπόθεσης

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η Ελληνική Kωπηλατική Ομοσπονδία κατόπιν εξέτασης αθλητών και προπονητών, δύο προπονητές, μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.

Μεταξύ άλλων είπε: «Προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, αποφάσισε η Ομοσπονδία να θέσει σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές και αναμένουμε από την Εισαγγελία την παρέμβασή της για την απόλυτη εκκαθάριση του θέματος». Η Κωπηλατική Ομοσπονδία έχει ήδη αποστείλει τα στοιχεία της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την καταγγελία αθλήτριας: «Στο κοινόβιο του Σχοινιά, όπου προπονείται η εθνική ομάδα, ο προπονητής μας έχει την απαίτηση να έχουμε τα κλειδιά ανά πάσα στιγμή έξω από τις πόρτες μας, ώστε να μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε, μέσα. Ο ίδιος προπονητής εισέρχεται εντός των δωματίων ανδρών και γυναικών, είτε χωρίς να χτυπήσει τη πόρτα ή όταν τη χτυπάει, δίχως να περιμένει απάντηση ή να αφήσει ικανό χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί να τον δεχτεί ο αθλητής. Προσωπικά έχω μαλώσει με τον προπονητή, γιατί το 2018 μπήκε στο δωμάτιο μου άνευ άδειας και ενώ ήμουν με τη πετσέτα μετά το μπάνιο».