Σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές της κωπηλασίας μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές της κωπηλασίας μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση

Στον εισαγγελέα έχουν αποσταλεί τα στοιχεία της υπόθεσης

Σε διαθεσιμότητα έθεσε η Ελληνική Kωπηλατική Ομοσπονδία κατόπιν εξέτασης αθλητών και προπονητών, δύο προπονητές, μετά από καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιάννης Καρράς.

Μεταξύ άλλων είπε: «Προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεση, αποφάσισε η Ομοσπονδία να θέσει σε διαθεσιμότητα δύο προπονητές και αναμένουμε από την Εισαγγελία την παρέμβασή της για την απόλυτη εκκαθάριση του θέματος». Η Κωπηλατική Ομοσπονδία έχει ήδη αποστείλει τα στοιχεία της υπόθεσης στον Εισαγγελέα.

Σύμφωνα με την καταγγελία αθλήτριας: «Στο κοινόβιο του Σχοινιά, όπου προπονείται η εθνική ομάδα, ο προπονητής μας έχει την απαίτηση να έχουμε τα κλειδιά ανά πάσα στιγμή έξω από τις πόρτες μας, ώστε να μπορεί να εισέλθει οποιοσδήποτε, οποτεδήποτε, μέσα. Ο ίδιος προπονητής εισέρχεται εντός των δωματίων ανδρών και γυναικών, είτε χωρίς να χτυπήσει τη πόρτα ή όταν τη χτυπάει, δίχως να περιμένει απάντηση ή να αφήσει ικανό χρονικό διάστημα για να προετοιμαστεί να τον δεχτεί ο αθλητής. Προσωπικά έχω μαλώσει με τον προπονητή, γιατί το 2018 μπήκε στο δωμάτιο μου άνευ άδειας και ενώ ήμουν με τη πετσέτα μετά το μπάνιο».