Τι σκουλαρίκια να επιλέξω;

Τι σκουλαρίκια να επιλέξω;

Μάθε πως θα επιλέξεις το κατάλληλο ζευγάρι σκουλαρίκια για το outfit σου

Είναι το τελευταίο πράγμα που βάζουμε πάνω μας πριν βγούμε αλλά ίσως και το πιο πολύτιμο και σημαντικό. Ο λόγος για τα κοσμήματα τα οποία συμπληρώνουν το κάθε μας look με μοναδικό τρόπο έτσι ώστε να ξεχωρίζουμε και να είμαστε πάντα εντυπωσιακές.

Αν μία κατηγορία κοσμημάτων είναι που επιλέγουν όλες οι γυναίκες και δεν βγαίνουμε σχεδόν ποτέ έξω χωρίς αυτά, είναι τα σκουλαρίκια. Η πρώτη μας τρύπα είναι σίγουρα μία ανάμνηση που όλες μας έχουμε ακόμη ζωντανή.

Πώς επιλέγουμε όμως ποιο είναι το σωστό σκουλαρίκι για εμάς; Εξάλλου υπάρχουν τόσα πολλά και διαφορετικά σχέδια: κρεμαστά, καρφωτά, κρίκοι άλλα είναι ασημένια ενώ άλλα χρυσά και οι επιλογές δεν τελειώνουν ποτέ…

Αρχικά πρέπει αν επιλέξεις κάποιο που ταιριάζει στο σχήμα του προσώπου σου. Στόχος είναι να δημιουργηθεί η απόλυτη συμμετρία. Αν έχεις τετράγωνο ή τριγωνικό πρόσωπο, θα πρέπει να επιλέξεις στρογγυλά σκουλαρίκια, ενώ αν έχεις στρογγυλό πρόσωπο, θα πρέπει να επιλέγεις μακριά σκουλαρίκια και να αποφύγεις τα στρογγυλά. Τα μακρόστενα πρόσωπα πρέπει να αποφεύγουν τα λεπτά, μακριά σκουλαρίκια ενώ όσες έχουν πρόσωπο σε σχήμα καρδιά καλό είναι να επιλέγουν μικρά και κομψά κομμάτια.

Τα σκουλαρίκια δεν είναι όμως το μοναδικό στοιχείο που πλαισιώνει το πρόσωπό μας. Ο τρόπος που χτενίζουμε τα μαλλιά μας είναι εξίσου σημαντικός για την επιλογή των κατάλληλων σκουλαρικιών. Αν θέλουμε να φορέσουμε κρίκους τότε καλό είναι να κάνουμε τα μαλλιά μας μακριές μπούκλες ή να τα μαζέψουμε όλα σε μία υπέροχη πλεξούδα. Αν πάλι φοράμε μικρά σκουλαρίκια τότε σίγουρα θα πρέπει να σηκώσουμε τα μαλλιά μας ψηλά για να τα αναδείξουμε. Με πιασμένα μαλλιά ψηλά ή σε μία εντυπωσιακή αλογοουρά υπέροχα δείχνουν και τα κρεμαστά σκουλαρίκια.

Μιλώντας για μαλλιά σημαντικό ρόλο δεν παίζει μόνο ο τρόπος που τα στιλιζάρουμε αλλά και το χρώμα. Αν τα μαλλιά μας είναι ξανθά τότε επιλέγουμε χρυσά σκουλαρίκια για να δημιουργήσουμε ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα ή φοράμε μαύρα για να δημιουργήσουμε αντίθεση. Στις μελαχρινές ή σκούρα καστανές τα ασημί σκουλαρίκια είναι η καλύτερη λύση ή εναλλακτικά στο χρώμα της πλατίνας ή τα διαφανή. Τέλος οι κοκκινομάλλες επιλέγουν ανάμεσα στα χρυσά ή στα πράσινα σκουλαρίκια, ένα χρώμα που ταιριάζει απόλυτα με το κόκκινο των μαλλιών τους.

Όπως είπαμε και στην αρχή τα σκουλαρίκια συμπληρώνουν το υπόλοιπο outfit μας με σκοπό να το απογειώσουν. Οπότε είναι λογικό ότι πρέπει να επιλέγουμε χρώματα και σχέδια που εναρμονίζονται με τα υπόλοιπα ρούχα μας και όχι να φαίνονται παράταιρα. Ενώ σε κάθε περίπτωση δεν ξεχνάμε ότι και το πού πάμε παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή μας. Αν ψάχνουμε σκουλαρίκια για τη δουλειά τότε σίγουρα επιλέγουμε κάτι πιο συντηρητικό και αποφεύγουμε εντυπωσιακά κομμάτια όπως τα πολύ κρεμαστά. Εν αντιθέσει αν πρόκειται για βραδινή έξοδο σκοπός μας είναι να κάνουμε εντύπωση οπότε όσο πιο δραματικό το σκουλαρίκι τόσο το καλύτερο.

Αφού έμαθες πώς πρέπει αν επιλέγεις τα σκουλαρίκια που φοράς ήρθε η ώρα και να τα αποκτήσεις! Στο online κατάστημα bijoubox.gr θα βρεις μοναδικά σχέδια για κάθε τύπο γυναίκας.