Οι αλλαγές στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια και Λύκεια – Τι θα ισχύσει για τις απουσίες των μαθητών

Οι αλλαγές στη βαθμολόγηση σε Γυμνάσια και Λύκεια – Τι θα ισχύσει για τις απουσίες των μαθητών

Ζέτα Μακρή: Δε θα αδικηθεί κανένας

Διευκρινίσεις σχετικά με το τι ισχύει για τη βαθμολόγηση μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου και Λυκείου στο 'Α τετράμηνο, καθώς επίσης και για την προσμέτρηση απουσιών, εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας.

Αναλυτικότερα, αναφέρεται ότι για όποιο μάθημα ή κλάδο μαθήματος που για οποιονδήποτε λόγο ενδεχομένως διδάχθηκε λιγότερο από δέκα (10) ώρες στο Α' τετράμηνο, υπάρχει η δυνατότητα να μην κατατεθεί βαθμολογία εάν αποδεδειγμένα και δικαιολογημένα οι διδάσκοντες δεν διαθέτουν επαρκή στοιχεία για την αξιολόγηση της επίδοσης των μαθητών/τριών.

Όσο για την καταχώρηση των απουσιών, το υπουργείο διευκρίνισε ότι αυτή γίνεται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις (δεν προσμετρώνται οι απουσίες λόγω τεχνικών ζητημάτων και ασθενείας). Επιπλέον, ο χαρακτηρισμός της φοίτησης των μαθητών/τριών θα εξεταστεί στο τέλος του Β τετραμήνου.

«Δε θα αδικηθεί κανένας»

Μιλώντας στο Mega, η Ζέτα Μακρή, υφυπουργός Παιδείας, αναφερόμενη στις απουσίες σημείωσε ότι αν είναι επαρκής ή όχι η φοίτηση των μαθητών θα κρίνεται στο τέλος του τετραμήνου.

Όπως είπε, το υπουργείο Παιδείας με ευαισθησία και με γνώση των δεδομένων εξετάζει όλα τα στοιχεία προκειμένου να μην αδικηθεί κανένας μαθητής, όπως σημείωσε η υφυπουργός Παιδείας, ενώ ειδική μέριμνα θα υπάρχει και για τη βαθμολογία των μαθητών, η οποία θα βασίζεται εν μέρει και στην εικόνα που έχει ο εκπαιδευτικός για κάθε μαθητή.

Σημειώνεται πως οι μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων θα επιστρέψουν στα σχολεία τους την επόμενη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, με αυστηρά μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

Παρακαλούμε περιμένετε ...