Υπόθεση-σοκ σεξουαλικής κακοποίησης: Θύμα 12χρονη αθλήτρια που αποπλανήθηκε από τον προπονητή της

Υπόθεση-σοκ σεξουαλικής κακοποίησης: Θύμα 12χρονη αθλήτρια που αποπλανήθηκε από τον προπονητή της

Ο 47χρονος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ετών- Η περιγραφή από τους γονείς της ανήλικης

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στον χώρου του αθλητισμού, καθώς στη δημοσιότητα ήρθε ένα ακόμα περιστατικό, αυτήν τη φορά στο χώρο της ελληνορωμαΐκής πάλης.

Ένας 47χρονος προπονητής καταδικάστηκε σε φυλάκιση 12 ετών για αποπλάνηση 12χρονης αθλήτριας.

Η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει τον ντεντέκτιβ, για να καταλάβει τι ακριβώς συνέβαινε ανάμεσα στην κόρη της και τον προπονητή. Η ίδια πήγε και μίλησε στον προπονητή της, όπου και του ζήτησε να μείνει μακριά της, με τον ίδιο να της απαντά: «κάνεις κακό στο παιδί σου, άφησε την ελεύθερη».

Η συνήγορος της οικογένειας Ειρήνη Μαρούπα μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι, «η μητέρα προσπάθησε να σώσει το παιδί της, αυτός δεν το έκανε και ακολούθησε η καταγγελία». Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως έπειτα από γυναικολογικές εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το ανήλικο κορίτσι είχε ολοκληρωμένες σχέσεις, με συνέπεια η υπόθεση να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Οι γονείς της ανήλικης μέσω επιστολής που έστειλαν στην ΕΡΤ περιγράφουν την αποπλάνηση της κόρης τους τονίζοντας ότι: «Ο προπονητής της εκμεταλλεύτηκε τον παιδικό της ενθουσιασμό και μετέτρεψε την ανάγκη της για αποδοχή, σε σεξουαλική πράξη. 12 ετών ήταν ακόμα παιδί, δεν είχε την ωριμότητα να αποφασίσει τι είναι ωφέλιμο γι’ αυτήν. Αυτή η διαστροφή με την δικαιολογία “τα ήθελε, η ανήλικη” πρέπει να ξεριζωθεί από την ελληνική κοινωνία».

1
σχόλιο
  1. avatar Nikos Georgaras

    Στα μαθητικά μου χρόνια, πιο συγκεκριμένα στα χρόνια του Λυκείου, είμαι τώρα 83 ετών, ο κουρέας που πήγαινα το είχε καύχημα του ότι είχε ασελγήσει στους περισσότερους παίχτες της πρώτης τότε ομάδας για να τους προωθήσει στο επόμενο παιχνήδι. Ήταν τότε τα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια. Όμως οι δημοτικές, οι νομαρχιακές ή "όποιες" κυβερνητικές αρχές δεν ασχολήθηκαν ποτέ με το τι συνέβαινε κάτω από τη μύτη τους.
    Σαν πατέρας, αν και στον Καναδά, δεν άφησα ποτέ τα παιδιά μου να πέρνουν μέρος σε σπορτ αν εγώ ή μητέρα τους δεν ήταν παρών. συνήθώς σκί ή άλλες χιονοδρομίες.
    Η επαρχιακή κυβέρνηση του Κεμπέκ έχει τα τελευτέα χρόνια θεσπίσει μια πολύ προοδευτική νομοθεσία. Όσοι/ες θέλουν να ασχοληθούν με τον παιδικό αθλητισμό υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ.
    Είναι ένα καλό προληπτικό μέτρο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...