Δημοσκόπηση Open: Πώς κρίνουν οι πολίτες την υλοποίηση του εμβολιασμού και τα μέτρα

Δημοσκόπηση Open: Πώς κρίνουν οι πολίτες την υλοποίηση του εμβολιασμού και τα μέτρα

Τι καταγράφει η έρευνα για την ικανοποίηση ή την δυσαρέσκεια σχετικά με τις ενέργειες της κυβέρνησης

Αύξηση της δυσαρέσκεια των πολιτών σχετικά με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του εμβολιασμού, αλλά και για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας αποτυπώνει πανελλαδική δημοσκόπηση της Alco για το Open.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν είναι ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση σε σχέση με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος εμβολιασμού, το 43% δηλώνει δυσαρεστημένο, το 36% ικανοποιημένο και το 21% δεν απαντά.

Στο ερώτημα πώς κρίνουν τους εμβολιασμούς κυβερνητικών αξιωματούχων τις πρώτες ημέρες του προγράμματος, το 62% απαντά αρνητικά, το 22% θετικά και το 16% δεν απαντά.

Στο ερώτημα αν θα εμβολιαστούν αμέσως, θα περιμένουν ή δεν θα εμβολιαστούν καθόλου, το 48% απαντά ότι θα εμβολιαστεί αμέσως, το 31% ότι θα περιμένει, το 17% ότι δεν θα εμβολιαστεί και το 4% δεν απαντά.

Στο ερώτημα τι πιστεύουν για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την πανδημία, το 60% απαντά ότι λειτουργεί βλέποντας και κάνοντας, το 32% ότι έχει σχεδιασμό και το 8% δεν απαντά.

Όσον αφορά στο αν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα στήριξης, το 45% απαντά αρνητικά, το 41% θετικά και το 14% δεν απαντά.

Τέλος, στο ερώτημα για το αν είναι ικανοποιημένοι ή όχι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 48% απαντά αρνητικά, το 43% θετικά και το 9% δεν απαντά.