Lockdown: «Παγώνουν» οι συζητήσεις για την εστίαση

Lockdown: «Παγώνουν» οι συζητήσεις για την εστίαση

Aύριο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα Γυμνασίων – Λυκείων

Αύριο αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις και να γίνουν οι ανακοινώσεις το απόγευμα από την κυβέρνηση και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες για να είναι έτοιμα τα σχολεία για την επιστροφή στα δια ζώσης μαθήματα.

Το πιθανότερο σενάριο δείχνει να είναι εκείνο με το άνοιγμα των σχολείων την 1η Φεβρουαρίου.

Οι περισσότεροι λοιμοξιωλόγοι είναι θετικοί στο άνοιγμα των  Γυμνασίων και των Λυκείων, φυσικά πάντα με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων.

Στον «πάγο» η εστίαση

Το άνοιγμα της εστίασης φαίνεται πως για την ώρα «παγώνει» και θα εξεταστεί σε δεύτερο χρόνο.

Την ίδια ώρα πολλοί επιστήμονες προειδοποιούν πως σε περίπτωση που ο αριθμός των κρουσμάτων ξεφύγει, δεν αποκλείεται ένα νέο lockdown τουλάχιστον δύο μηνών.

Εκτιμάται ότι τα ενεργά κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα είναι 50.000 – 60.00 περίπου αυτή τη στιγμή, ενώ το αποτύπωμα των γιορτών φαίνεται από τα μέχρι τώρα στοιχεία ότι δεν ήταν εκρηκτικό όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Με δεδομένα τα παραπάνω, το άνοιγμα της εστίασης τοποθετείται περίπου στα μέσα Φεβρουαρίου και μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Γεωργιάδης: Δεν βιάζεται να ανοίξει η εστίαση

Δεν βιάζεται να ανοίξει η εστίαση, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνης Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Δεν βιάζονται να ανοίξουν. Δεν θέλουν να ανοίξουν με λίγα τετραγωνικά, γιατί αυτό θα καταστήσει την λειτουργία τους ζημιογόνα. Θέλουν, όταν ανοίξουν, να είναι βέβαιοι ότι θα ανοίξουν και δεν θα ξανά κλείσουν. Η επίσημη άποψη από τους κλάδο αυτή ήταν» υπογράμμισε.